Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 17 de febrer

Trobada oberta a tothom aquest dissabte a Granollers per millorar la riera de Caldes

14 de desembre de 2017El projecte ‘Viu la riera!’ organitza la jornada ‘Mulla’t!’ per fer pinya entre ciutadania, ajuntaments i altres administracions

 

Els veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans que ho desitgin encara estan a temps d’inscriure’s a la sessió participativa ‘Mulla’t’, que té la finalitat de bastir una aliança entre ciutadania i administracions per millorar la riera de Caldes i el seu entorn.

 

Per participar-hi cal inscriure’s al web del projecte ‘Viu la riera!’. La trobada té lloc aquest dissabte, 16 de desembre, de 10.00 a 12.00h, a la seu del Consorci Besòs-Tordera, a Granollers. A més de la ciutadania que vulgui participar-hi, hi són convidats representants dels ajuntaments dels quatre municipis que travessa la riera de Caldes (Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta), així com del Consorci Besòs-Tordera, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Associació de Municipis Eix Riera de Caldes i la Diputació de Barcelona.

 

Participació ciutadana

La trobada servirà per culminar el projecte participatiu ‘Viu la riera!’, que durant mesos ha estat recollint propostes i opinions de la ciutadania sobre les millores que faria a la riera de Caldes i el seu entorn. El projecte inclou un mapa on-line que recull les aportacions i fomenta el debat.

 

Luisa Fernández, regidora de Medi Natural, presentarà en l’acte les accions prioritàries que durà a terme l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en base a les propostes i opinions fetes per la ciutadania del municipi. “El manteniment i la neteja de la riera és una de les peticions més sol·licitades”, explica Fernández. Per aquest motiu, s’actuarà en breu “al tram que està en pitjors condicions, entre els ponts de Can Cladellas i de la carretera de Sabadell”, especifica. L’altra acció primordial serà la creació de camins segregats per a ciclistes i vianants a la Ronda Verda de la Riera.

 

I és que en la trobada d’aquest dissabte es treballarà, d’una banda, el compromís ciutadà envers el projecte, amb la presentació d’activitats i accions. De l’altra, el compromís polític, amb l’objectiu de mantenir oberts els canals de participació ciutadana de ‘Viu la riera!’, incloent-hi el web. També s’il·lustrarà l’ús pràctic de la GeoAgenda ‘Mulla’t’, del web-SIGPP ‘Viu la riera!’, on s’enregistraran les activitats i accions a l’entorn de la Riera de Caldes i s’impulsarà la seva continuïtat. Com a culminació, els consistoris signaran el ‘Pacte per a la millora de la riera de Caldes’.

 

El projecte ‘Viu la riera!’ té com a objectiu facilitar la participació ciutadana en la rehabilitació dels nostres espais fluvials. Neix de la col·laboració entre el Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona. Amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP.

 Imatges relacionades

 • 171214 viulariera caminadadebat juny2017

  171214 viulariera caminadadebat juny2017

 • 171214 viulariera caminadadebat2 juny2017

  171214 viulariera caminadadebat2 juny2017

 • Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

  Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

 • Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

  Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

 • Caminada del 'Dia de la riera!'. Novembre 2016.

  Caminada del 'Dia de la riera!'. Novembre 2016.

Enllaços relacionats