Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Comença el Mulla’t, l’espai participatiu on els i les joves fan propostes per a la Festa Major

#Joventut

18/1/2018

Les inscripcions a les sessions presencials es poden fer fins el 26 de gener, mentre que les propostes es poden fer fins el 17 de febrer

 

Un any més es posa en marxa el Mulla’t, el procés participatiu on els i les joves decideixen part del programa de la Festa Major, que enguany se celebrarà del 23 al 27 d’agost. Poden dir-hi la seva tots els i les joves del municipi entre 12 i 30 anys.

 

Es poden fer propostes i debatre-les de forma presencial o bé enviar-les a través del formulari on-line elaborat per l’Espai Jove l’Escorxador. El 26 de gener és la data límit per inscriure’s a les jornades presencials i, el 17 de febrer, per enviar les propostes.  

 

Les trobades es realitzaran al febrer, però les comissions de joves que treballaran les propostes finals estaran obertes fins a finals de març. Es manté l’estructura introduïda l’any passat: dues sessions participatives que tindran lloc a l’Espai Jove l’Escorxador i a Can Cortès.

 

  • Jornada I. Sessió informativa

    3 de febrer, de 10h a 14h, a l’Espai Jove l’Escorxador

    S’explicarà què és el Mulla’t i quines són les diferents fases del procés participatiu. S’avaluarà la Festa Major 2017, s’informarà de les novetats de l’edició d’enguany i es treballarà el concepte de diversitat per tal que hi hagi activitats per a tota mena de públics.

  • Jornada II. Fase decisòria 

    17 de febrer, de 10h a 14h, a Can Cortès

    Un cop els i les joves han tingut temps per reflexionar, treballar i consensuar les seves idees, és el moment de la seva presentació. Durant el matí s’exposaran les diferents propostes i es decidiran conjuntament quines són les millors activitats i els grups musicals preferits. Es designarà el grup que durà les propostes del Mulla’t al Procés participatiu de Festa Major, el qual, fins al juliol, actuarà com a interlocutor de la regidoria de Joventut a l’hora de realitzar possibles canvis en les propostes dels i les joves per tal d’incorporar-les a la programació final que sorgeix del procés participatiu liderat per la regidoria de Festes.

El 26 de gener es tanquen les inscripcions per participar en aquestes jornades. Els i les joves menors d’edat han de portar una autorització. Les inscripcions es poden fer a través del web de l’Espai Jove l’Escorxador o de forma presencial a:

 

Espai Jove l’Escorxador

Passeig Carrerada, s/n

Telèfon: 93.864.51.18

joventut@palauplegamans.cat

Horari: de dilluns a divendres, de 16h a 20h.

 
Una altra forma de fer arribar propostes al Mulla’t, fins el 17 de gener, és omplint les butlletes que ja estan disponibles a l’Espai Jove l’Escorxador i als centres educatius de la vila. També es poden obtenir als punts informatius que s’instal·laran a diferents indrets de la vila durant la tarda:

 

  • Dimarts 16 de gener, a la plaça de la Vila
  • Dijous 18 de gener, a la plaça de Ca l’Estruch (la Porxada)
  • Divendres 19 de gener, a l’Skatepark i davant del pavelló d’esports

Es recomana que les persones que entreguin butlletes assisteixin a les jornades presencials per presentar i defensar les propostes a la fase decisòria, ja que la participació vinculant només es treballarà de forma presencial.

 

Marc Sanabria, regidor de Joventut, ha destacat el “compromís de l’Ajuntament per fer valer les veus dels joves” que, a través d’aquest procés, “poden implicar-se en la Festa Major i fer-se-la seva”. A més, un altre dels objectius del Mulla’t és potenciar l’escola de participació que l’Espai Jove l’Escorxador vol fomentar en totes les seves activitats, juntament amb valors com la implicació i la responsabilitat. La regidoria de Joventut remarca la importància del procés per damunt del resultat, ja que la participació al Mulla’t pot fomentar posteriors vinculacions dels i les joves amb entitats o grups del municipi. El procés participatiu també és un pas cap a l’empoderament del col·lectiu, ja que les propostes finals seran executades per una comissió de joves.

 

Torna



Comparteix aquest contingut