Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

L’Ajuntament finalitza les tasques de neteja de la riera de Caldes, entre Can Parera i Can Cladellas

25 de gener de 2018La setmana vinent es treballarà en el tram entre Can Cladellas i el pont del passeig de la Carrerada

 

En el seu compromís per millorar la riera de Caldes, l’Ajuntament ha enllestit les tasques de neteja a la llera de la riera de Caldes, concretament al tram comprès entre els ponts de Can Parera (carretera de Sabadell) i el de Can Cladellas, una superfície d’11,36 hectàrees. L’Ajuntament ha invertit 20.618,40€ en aquesta actuació.

 

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, els treballs s’han iniciat en aquesta zona perquè la vegetació autòctona era molt escassa, no s’havien portat a terme actuacions prèvies d’aquest tipus i, recentment, havia incrementat el nombre de senglars que hi buscaven refugi després de les neteges de boscos a Sentmenat i Sabadell.

 

Entre les accions realitzades, s’ha procedit a desbrossar i netejar la vegetació al·lòctona, sobretot de canya americana i d’altres plantes invasores com els esbarzers, així com a talar i retirar arbres morts (oms) a la Ronda Verda i podar el brancatge baix de l’arbrat. Una altra de les actuacions que s’han portat a terme és la retirada de deixalles i abocadors incontrolats, molt nombrosos en aquest tram. El rebrot i el grau de cobriment de l’actual vegetació en els pròxims mesos plantejarà la possibilitat d’un nou projecte de revegetació amb espècies autòctones.

 

Altres actuacions a les rieres

Entre el dia 1 de març i el mes de setembre, no es poden realitzar cap tipus d’actuacions a les lleres de rius i rieres, ja que comença l’època de nidificació d’aus i petits mamífers. És per això que la setmana vinent l’Ajuntament reprendrà els treballs de neteja de la riera de Caldes, al tram entre Can Cladellas i el pont del passeig de la Carrerada. Hi ha previstes les mateixes actuacions que al tram anterior, amb un cost de 4.265,25€.

 

D’altra banda, l’Ajuntament ha endegat la fase final de la redacció del projecte de neteja de la riera de Sentmenat, pel qual s’ha demanat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua. També hi ha prevista la creació de camins segregats en un segment de la Ronda Verda de la Riera per millorar la convivència entre ciclistes i vianants.

 

Compromís amb el projecte participatiu ‘Viu la Riera!’

L’Ajuntament va signar, el desembre del 2017, un pacte territorial amb els altres tres municipis per on passa la riera de Caldes: Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta. El pacte signat es compromet a millorar l’entorn de la Riera, seguint les propostes del projecte participatiu Viu la Riera!: celebració del Dia de la Riera, suport a la plataforma SIGPP Viu la Riera! com a eina d’implicació ciutadana i realització d’accions locals concretes, com ara la neteja que s’està efectuant.

 Imatges relacionades

 • Vista sud de la riera de Caldes des del pont de Can Cladellas.

  Vista sud de la riera de Caldes des del pont de Can Cladellas.

 • Residus a la riera de Caldes abans de la neteja.

  Residus a la riera de Caldes abans de la neteja.

 • Residus a la riera de Caldes abans de la neteja.

  Residus a la riera de Caldes abans de la neteja.

 • Residus a la riera de Caldes abans de la neteja.

  Residus a la riera de Caldes abans de la neteja.

 • Riera de Caldes després de la neteja.

  Riera de Caldes després de la neteja.

 • Riera de Caldes després de la neteja.

  Riera de Caldes després de la neteja.

Enllaços relacionats