Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 d'agost

Hisenda obliga algunes propietats a fer pagaments complementaris sobre l’IBI dels últims 4 anys

27 de febrer de 2018Alguns propietaris i propietàries de Palau-solità i Plegamans estan rebent, des de fa algunes setmanes, comunicats en els què se’ls indica que han d’abonar complements a l’Impost de Béns Immobles (IBI).

 

El motiu d’aquests pagaments addicionals que la propietat està obligada a satisfer és que, el 2017, el Ministeri d'Hisenda va portar a terme un procediment de regularització cadastral a diversos municipis, entre ells, Palau-solità i Plegamans. L'objectiu d'aquesta regularització era contrastar la realitat immobiliària amb la què apareixia al Cadastre. A través d'un treball de camp a peu de carrer i d'imatges aèries, es van detectar certes irregularitats, com ara piscines, porxos, garatges o ampliacions d'habitatges que no estaven donades d'alta al cadastre però eren presents al terreny.

 

El Ministeri d’Hisenda, a través de la Direcció General del Cadastre, va enviar una comunicació a les persones afectades per informar-los que, seguint el procediment de regulació, donava d’alta d’ofici al cadastre les noves construccions, és a dir, passava a incorporar les discrepàncies que s’havien detectat entre la realitat immobiliària existent i la realitat cadastral.

 

Una segona carta de l’Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona, la qual té delegades les funcions de gestió i recaptació de l’IBI, ha arribat recentment informant de la conseqüència econòmica d’aquestes discrepàncies detectades: modificacions en l’import de l’IBI. La liquidació emesa fa constar la nova base de l’IBI a aplicar i la quota a pagar corresponent, els interessos de demora i la diferència a abonar, és a dir, es descompta la quantitat que els i les contribuents han pagat d'IBI durant els últims quatre anys a la xifra que haurien d'haver abonat segons la realitat detectada pel procediment de regularització cadastral realitzat el 2017. El període per recórrer la liquidació tributària és d’un mes des de l’endemà de la recepció d’aquesta. Les liquidacions enviades són d’ingrés directe, és a dir, que no es poden domiciliar i cal adreçar-se a qualsevol de les entitats col·laboradores per realitzar el pagament (l’Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona al municipi es troba al c. Josep Brunés, 5).Imatges relacionades

  • Panoràmica de palau-solità i Plegamans

    Panoràmica de palau-solità i Plegamans