Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

La ciutadania decidirà com s’invertiran uns 105.000€ del pressupost municipal

12 de març de 2018El Ple Municipal del 22 de febrer va aprovar la creació d’un Procés de Pressupostos Participatius

 

La ciutadania podrà decidir com s’inverteixen uns 105.000€ de les noves inversions del pressupost municipal 2018, és a dir, el 10% del Capítol VI. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Marc Sanabria, el Procés de Pressupostos Participatius, “suposa un pas endavant en matèria de participació”. Durant els últims anys, l’Ajuntament ha implementat processos participatius en àmbits com Joventut o Festes i també han existit experiències d’incorporar una perspectiva de participació ciutadana en els pressupostos municipals mitjançant la priorització de les inversions a realitzar en el municipi: “El municipi està molt implicat en aquest sentit. Esperem que sigui enriquidor i permeti una gran participació de la ciutadania”, explica Sanabria.

 

El primer pas d’aquest procés serà la creació d’una Comissió Municipal que vetllarà pel bon funcionament del procés i s’encarregarà d’elaborar les bases que el regiran. Aquesta comissió estarà formada per una presidència (l’Alcaldessa o el regidor de Participació Ciutadana), una persona representant de cada grup municipal, diferents tècnics municipals i dues persones en representació de les entitats locals.

 

La ciutadania podrà proposar projectes d’inversions de competència municipal de qualsevol àmbit. Tots els veïns i veïnes, majors de 16 anys i empadronats al municipi, podran fer arribar les seves propostes, tant a títol individual com en representació d’una entitat, de forma presencial o online. La Comissió Municipal rebrà tots aquells projectes que s’ajustin a les bases del procés i siguin viables des del punt de vista tècnic, econòmic i jurídic, i proclamarà les propostes que passaran a la fase d’elecció, les quals es faran públiques a través del web municipal i una sessió oberta a tota la ciutadania on es presentaran els projectes.

 

Un cop triats els projecte finalistes, totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, podran emetre la seva votació, seleccionant fins a un màxim de 3 propostes. El vot es podrà fer online o a les urnes ubicades en diferents equipaments municipals. Els projectes més votats s’incorporaran al pressupost municipal 2019, fins a esgotar els diners destinats, i es procedirà a la seva execució.

 

Al pròxim ple municipal es portarà a debat l’aprovació definitiva del Procés de Pressupostos Participatius, una proposta inicial que ja es va aprovar per unanimitat dels 15 regidors presents al ple del 22 de febrer (PSC, PDeCAT-D, ERC, Ganemos Palau, C’s, CUP, ICV i regidor no adscrit M. Truyols). La proposta inicial, que neix de l’assemblea ciutadana Àgora, va ser presentada pels grups municipals d’ERC-AM, CUP-CAV-PA i ICV-E. L’equip de govern va proposar algunes modificacions en aquesta moció i en els criteris per a l’elaboració de les bases reguladores, les quals hi van quedar recollides: “Volem agrair la incorporació d’aquestes propostes perquè puguem tenir un acord unànime”, deia Sanabria.Imatges relacionades

  • Festa Major 2015. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Festa Major 2015. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.