Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de juny

Festa per inaugurar l’ampliació de l’Espai Jove l’Escorxador

14 de març de 2018L’equipament té una nova sala polivalent, dos bucs d’assaig, una sala/taller de cuina, un magatzem i una oficina d’assessorament ampliada

 

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, 17 de març, i també servirà per acomiadar l’associació Moviment Juvenil

 

Aquest dissabte 17 de març, l’Espai Jove L’Escorxador inaugura les noves instal·lacions amb una tarda plena d’activitats:

 

 • 18h - Cercavila, a càrrec del grup Festukada
  “Quan una història s’acaba... una altra comença!”. La cercavila servirà per acomiadar l’associació Moviment Juvenil de Palau-solità i Plegamans (MJ), creada fa deu anys per participar en la cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador i que deixa de funcionar per donar lloc a altres entitats juvenils.
  Recorregut: plaça de la República, carrers Comerç, Anselm Calvé, Estació, plaça de la Vila, Camí Reial i passeig de la Carrerada, fins a arribar a l’Espai Jove l’Escorxador.
 • A continuació - Visita dramatitzada al nou espai
  Hi participen els alumnes del taller de teatre social.
 • A continuació - Parlaments
  A càrrec de l’equip de govern i joves de la Descoordinadora.
 • 20h, sopar “de traje”
  Tothom està convidat a portar el seu sopar.
 • 22h, concerts
  Actuació de grups locals i usuaris dels bucs d’assaig.
 • 23.30h, concert de Fantactels

Durant la tarda, una artista local, amb la col·laboració de joves usuaris i usuàries de l’Espai Jove L’Escorxador, pintarà un mural a la façana de la riera.

 

Un nou espai per a les arts escèniques i la música

Segons el regidor de Joventut, Marc Sanabria, el nou equipament és fruit de la feina conjunta entre l’Ajuntament, les entitats juvenils i la ciutadania del municipi: “Aquesta ha estat una tasca compartida amb tothom i l’únic objectiu és la millora de la qualitat de vida al municipi”. Sanabria posa en valor “la feina feta durant el mandat anterior per part de l’equip tècnic de l’Ajuntament i de l’aleshores regidor de Joventut, Joan Carles Tinoco”. “Ara obrim l’ampliació, que s’ha fet realitat gràcies a les bases que es van posar aleshores i a la feina feta durant aquests anys”, afegeix.

 

El projecte, que ha suposat una inversió total de gairebé mig milió d’euros, ha resultat en una nova sala polivalent per a diferents usos, però especialment destinada a les arts escèniques, i en dos bucs d’assaig que, fins ara, s’ubicaven en mòduls prefabricats. Marc Sanabria explica que aquests dos espais tenen l’objectiu de “promoure les arts escèniques, que ja s’estan treballant a través de tallers vinculats a la inclusió social” i “dinamitzar els grups musicals locals”.

 

Les actuacions també han permès la renovació d’alguns espais de l’edifici que sempre ha acollit l’Espai Jove L’Escorxador: s’ha construït una nova sala, que permetrà programar tallers de cuina i cobrir una necessitat expressada per les entitats que hi treballen, i un magatzem i s’ha ampliat l’oficina d’assessorament, amb l’objectiu d’oferir una atenció de més qualitat.

 

L’ampliació de l’equipament “ha comptat amb la participació i la implicació de diverses entitats juvenils en el disseny del projecte” i “crearà un pol de cultura juvenil molt important al municipi”, explica Sanabria. De fet, tot i la renovació de l’espai, l’Escorxador segueix apostant per la cogestió entre la regidoria de Joventut de l’Ajuntament i la plataforma d’entitats juvenils la Descoordinadora, la qual aplega els nous dos grups que s’han creat per a la gestió dels bucs d’assaig i la programació de la sala polivalent. Representants de l’Ajuntament i de la Descoordinadora formen el Consell de Centre, l’òrgan de govern de l’Espai Jove l’Escorxador.Imatges relacionades

 • Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

 • Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

 • Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

 • Buc d'assaig situat a l'ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

  Buc d'assaig situat a l'ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador.

Enllaços relacionats