Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’OMIC s’adhereix a la campanya de difusió dels drets dels usuaris dels mitjans de transport

#OMIC

La Diputació de Barcelona i la Xarxa Local de Consum celebren el Dia Mundial del Consumidor amb aquesta campanya

 

La Diputació de Barcelona i la Xarxa Local de Consum, de la qual l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Palau-solità i Plegamans (OMIC) en forma part, aprofita, des del 2011, el Dia Mundial del Consumidor, que se celebra avui, per posar en marxa una campanya adreçada a la ciutadania. Enguany, la campanya se centra en explicar a la ciutadania els drets dels usuaris dels mitjans de transport més habituals amb l’objectiu de contribuir a la prevenció de conflictes de consum en aquest sector. Una de les primeres iniciatives de la campanya, que es potenciarà al mes de juny coincidint amb l’inici de les vacances, és la publicació de tríptics informatius sobre els drets de l’usuari en diferents els mitjans de transport: aeri, marítim i ferroviari i per carretera.

 

El 2017, l’OMIC de Palau-solità i Plegamans va rebre 9 consultes i 3 reclamacions relacionades amb el sector del transport. L’any anterior, les afectacions en el transport aeri, com a conseqüència de la vaga de controladors francesos, al març, i de la cancel·lació i retards de la companyia Vueling, als mesos de juny i juliol, van fer que el nombre de reclamacions arribés a 16 i que s’atenguessin 18 consultes, durant el 2016. De fet, la majoria de casos que arriben a l’oficina local relacionats amb el sector del transport són referents al transport aeri, a excepció d’alguna consulta sobre el taxi. De moment, no ha arribat a l’OMIC cap cas relacionat amb els autobusos urbans o interurbans ni amb els trens de Rodalies de Catalunya. 

 

15 de març, Dia Mundial del Consumidor

El president dels EUA, John F. Kennedy, va pronunciar un discurs davant el Congrés incidint en els drets dels consumidors. Va ser, precisament, el 15 de març del 1962. Anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar, cada 15 de març, el Dia Mundial dels Drets del Consumidor, commemoració que va quedar instaurada oficialment per l’ONU, el 1983.

 

Comparteix aquest contingut