Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 20 de maig

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb Proactiva Open Arms

29 de març de 2018El Ple Municipal aprova una moció d’urgència per l’alliberament del vaixell de l’ONG confiscat per la justícia italiana

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va aprovar ahir, al Ple ordinari del 28 de març, la moció d’urgència proposada pel Fons Català de Cooperació i Desenvolupament i titulada ‘Els governs locals de Catalunya en suport a Proactiva Open Arms’.

 

La proposta va comptar amb el vot favorable dels 16 regidors i regidores presents a la sessió plenària: PSC (5 regidors/es), PDeCAT-Demòcrates (3), ERC (1), Ganemos Palau (1), Cs (2), CUP (1), ICV (1), PP (1) i el regidor no adscrit Miquel Truyols (1). El regidor no adscrit José Luis Heras es va absentar.

 

Davant la confiscació preventiva del vaixell de Proactiva Open Arms per part de les autoritats italianes, “sota les inversemblants acusacions d’afavorir la immigració clandestina i d’associació criminal”, la moció defensa que “salvar vides en cap cas no pot ser delicte” i recorda que “el dret del mar estipula que la protecció de la vida humana és una prioritat absoluta”.

 

A més de posar de manifest “la magnífica tasca” de l’entitat, amb l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament adopta l’acord de mostrar tot el suport i solidaritat a l’ONG, de rebutjar les acusacions contra ella i exigir l’aixecament de la immobilització del seu vaixell, així com la retirada dels càrrecs contra els seus treballadors i treballadores.Imatges relacionades

  • Votació en suport de l'ONG Proactiva Open Arms. Sessió plenària del 28 de març del 2018.

    Votació en suport de l'ONG Proactiva Open Arms. Sessió plenària del 28 de març del 2018.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats