Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Tot a punt per celebrar el Sant Jordi 2018

#Cultura
#Festes

19/4/2018

La Fira de roses i llibres comptarà amb més d’una trentena de parades a Ca l’Estruch

 

Entre les activitats programades hi ha tallers, jocs infantils, una ballada de sardanes, un concurs de dibuix i un sorteig

 

La Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, arriba, de nou, a Palau-solità i Plegamans amb la tradicional fira de roses i llibres i un munt d’activitats al seu voltant. De 10 a 21 h, 31 parades s’instal·laran a la plaça de Ca l’Estruch, juntament amb la Biblioteca mòbil, un espai dedicat als infants. Entitats, llibreters i floristes locals muntaran les seves parades. Carme Sanz, regidora de Festes Populars, ha defensat l’especialització d’aquesta fira: “És la fira dels llibreters i les flors, si barregem, la deslliurem de significat”.

 

La venda de roses, però, només la portarà a terme el gremi especialitzat i els punts de venda amb llicència que s’instal·laran a altres espais de la vila. En aquest sentit, una de les novetats d’enguany serà la parada de llibres antics provinent de la Fira d’Antiguitats. La regidora ha explicat que, amb aquesta decisió, es pretén no entorpir el negoci dels floristes.

 

Durant el matí, els diferents centres educatius visitaran la fira, mentre que a la tarda, serà el torn de les activitats: “Les activitats s’han programat a la tarda perquè tothom hi pugui gaudir”, ha comentat Sanz:

 

  • Taller Estirapicallança

A partir de les 17 h, s’instal·laran un conjunt de jocs de temàtica i format medieval, a càrrec de L’Obrador. Els infants podran jugar de forma individual, en parelles o en grup als jocs de gran i mitjà format, els quals plantegen diferents reptes que requereixen actuar amb habilitat i enginy. 

 

  • Taller de roses

A les 17 h, els infants podran crear la seva pròpia rosa amb materials reciclats i paper. El taller serà impartit per Activijoc.

 

  • Taller i exhibició de balls de Bollywood

A les 17, 30 h, a càrrec d’Haribala. Joves i adults podran aprendre alguns passos d’aquest ball i, posteriorment, els membres d’Haribala oferiran una demostració.

 

  • Ballada de sardanes

A les 18 h, amb la Cobla Ginesenca.

 

  • Sorteig promocional d’una cistella amb motius florals i llibres

A les 19.30 h, es farà el sorteig d’aquesta panera entre totes les persones que hagin comprat a les parades i hagin dipositat la papereta que li ha estat entregada.

  • Entrega de premis del concurs de dibuix

A les 19.30 h, també tindrà lloc l’entrega de premis, de les tres categories del concurs de dibuix: de 3 a 6, de 7 a 9 i de 10 a 12 anys. Els nens i nenes podran fer, durant tot el dia, el seu dibuix de Sant Jordi i entregar-lo a la parada de l’Ajuntament per participar en el concurs.

 

 

Entrega dels Premis de Prosa i Poesia Sant Jordi 2018

El jurat d’aquesta edició, segons ha explicat el regidor de Cultura Miquel Rovira, “compta amb la representació educativa i cultural del municipi”. Està format per personal docent de diferents centres educatius del municipi, un representant del Servei de Català i un altre de la Biblioteca, es va reunir dimarts 17 per determinar les obres guanyadores de la dels 27ns Premis de Prosa i Poesia Sant Jordi. Enguany, s’hi ha presentat un total de 60 obres, entre les que n’hi ha 10 d’infantils, 18 de juvenils i 32 d’adults. “És important destacar que, any rere any, ha anat augmentant la participació dels joves. Des de l’Ajuntament, volem donar suport i potenciar la creació literària d’autors i autores locals, de totes les edats, i, tot i la dotació econòmica dels premis, l’objectiu és que siguin una empenta i reconeixement a la seva feina”, ha explicat Miquel Rovira.

L’entrega de premis tindrà lloc a l’Auditori de Can Cortès, dissabte 21 d’abril, a les 18 h. Comptarà amb l’actuació musical d’Òscar Fillola, la presentació de Iolanda Blesas, professora d’educació visual i plàstica de l’Escola Marinada, i les intervencions finals del regidor de Cultura, Miquel Rovira, i l’Alcaldessa, Teresa Padrós.

 

 

Concert de Sant Jordi

Diumenge 22 d’abril, els alumnes del cicle mitjà de les escoles de Palau-solità i Plegamans i els alumnes de l’Escola de Música Municipal, interpretaran la cantata “La mare dels ous”. L’entrada serà lliure i tindrà lloc a les 12 h, a la Sala d’usos múltiples de l’Institut Ramon Casas i Carbó.

Torna



Comparteix aquest contingut