Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 15 de setembre

L’Ajuntament, guardonat amb el Segell Infoparticipa de qualitat i transparència en la comunicació pública

26 d'abril de 2018Marc Sanabria, tinent d’Alcaldia i regidor de Comunicació, recull el diploma acreditatiu en l’acte organitzat per la UAB

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans obté per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa de qualitat i transparència de la comunicació pública. En aquesta edició, la del 2017, s’ha igualat la puntuació de l’anterior (2016): l’Ajuntament compleix amb el 96,15% dels 52 indicadors que avalua el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En la primera edició (2015) el consistori va assolir el 90,38% dels indicadors.

 

“La transparència i la qualitat de la comunicació són imprescindibles per al bon funcionament de l’Ajuntament i per a la participació ciutadana”, considera Marc Sanabria, Tinent d’Alcaldia i regidor de Comunicació, que afegeix: “Cal reconèixer la feina dels i les professionals de diverses àrees de l’Ajuntament a l’hora d’elaborar i publicar la informació, així com dels representants polítics per facilitar les dades que s’exigeixen en pro de la transparència”.

 

“No hem pogut assolir el 100% -continua Sanabria- perquè ens falten dos indicadors: el 46 i el 51. L’un demana publicar el reglament de Participació Ciutadana; l’altre, la Carta de Serveis. No els hem publicat perquè no els tenim. Són dos projectes en què hi estem treballant però que encara no hem aprovat perquè comporten certa complexitat”.

 

Els 52 indicadors d’Infoparticipa avaluen ítems agrupats en cinc blocs:

 

 • Qui són els representants polítics?
 • Com gestionen els recursos col·lectius?
 • Com gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...?
 • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?
 • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

Acte de lliurament

L’acte de lliurament de segells i mencions –aquestes últimes es corresponen a un nivell inferior de compliment amb els indicadors- va tenir lloc ahir a la tarda al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Van ser 92 els ajuntaments catalans que van rebre el segell (d’un total de 947 municipis), a més de tres consells comarcals –dos més van rebre la menció- i tres diputacions.

 

Va comptar amb la participació i els parlaments de Margarita Arboix, rectora de la UAB; Amparo Moreno, directora del LPCCP; Manuel Villoria, catedràtic del departament de Dret Públic i Ciència Política de la Universitat Rei Joan Carles; Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat.

 Imatges relacionades

 • Marc Sanabria, tinent d'Alcaldia i regidor de Comunicació, recull el Segell Infoparticipa de 2017 en nom de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  Marc Sanabria, tinent d'Alcaldia i regidor de Comunicació, recull el Segell Infoparticipa de 2017 en nom de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 • 180426 segell infoparticipa

  180426 segell infoparticipa

Enllaços relacionats