Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 21 de juliol

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans implanta un nou sistema de vídeo-actes als plens de la corporació

18 de maig de 2018Facilitarà a la ciutadania l’accés a la informació dels plens municipals, a les intervencions de cada regidor i dels seus vots emeso

 

Amb la voluntat de connectar el món local amb la transparència, el bon govern, la innovació democràtica i l’accés a la informació, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa un nou sistema de vídeo-actes de les sessions plenàries que celebri la corporació.

 

Aquest nou sistema combina la gravació en vídeo de les sessions amb el document electrònic que conté l’ordre del dia de la sessió, el contingut dels acords aprovats, els assistents a la sessió i el règim de votacions. Està previst que, més endavant, l’Ajuntament retransmeti també per streaming les sessions dels seus Plens per poder seguir-los des d'ordinadors i dispositius mòbils.

 

«Considerem que  vídeo-acta és un instrument que facilita a la ciutadania l’accés permanent a la informació pública dels processos administratius, i contribueix a enfortir els principis de Govern Obert com la transparència, la participació i la col·laboració que sempre hem defensat», ha dit el regidor de Comunicació, Marc Sanabria.

 

Optimitzar els recursos de personal

 

El nou sistema permet millorar també l’eficiència amb un estalvi dels recursos personals que fins ara s’havien de destinar a transcriure la sessió, «i eliminar tot tipus de problemes interpretatius sobre el contingut de l’acta, perquè la vídeo-acta incorpora íntegrament les intervencions i no farà falta realitzar una transcripció íntegra del ple», assenyala Sanabria.

 

Amb aquesta eina el ciutadà podrà accedir directament al debat d’un dels punts de la sessió, o bé saber el número d’intervencions per partit polític, regidor o el temps que duren els torns de paraules. L'aplicatiu, a més, oferirà la possibilitat de cercar quines intervencions ha fet un regidor en concret al llarg de la sessió plenària.

 

Ara s'ha completat la primera fase de la implantació de la vídeo-acta i més endavant, en una segona fase, s'obrirà l'accés per streaming des del web http://www.palaupelgamans.cat. S'habilitarà un enllaç que permetrà als ciutadans consultar les sessions plenàries gravades i un altre enllaç per veure el Ple en directe.

 

Per a la implantació d’aquest nou sistema s’ha instal·lat una càmera a la sala de sessions, que capturarà un pla general de la sala i seguir les intervencions de tots els regidors.Imatges relacionades

  • Sessió plenària del mes d'abril

    Sessió plenària del mes d'abril