Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L’Ajuntament reconeix l’esforç del Centre Educatiu L’Alzina per promoure el reciclatge i reduir els residus

22 de juny de 2018Els alumnes van presentar quatre projectes per gestionar les deixalles que genera el propi centre

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha lliurat quatre diplomes a un grup d’alumnes del Centre Educatiu L’Alzina, després de l’èxit del programa de reciclatge i gestió dels residus que van començar a desenvolupar fa sis mesos, en col·laboració amb l’administració municipal i que es preveu perllongar dos anys més.

 

El coordinador del Centre Educatiu L’Alzina, Carles Capdevila, va fer un resum del projecte “que serà la nostra línia de treball a partir d’ara i en el futur”.Capdevilava reconèixer que L’Alzina genera residus de tota mena i que necessitaven un protocol per a la seva gestió correcta. “Amb aquesta iniciativa, hem aconseguit tenir-ho tot ben ordenat i reciclat, i això ja s’ha convertit en un compromís del centre, dels alumnes i dels treballadors”, ha dit.

Després de les primeres accions, el coordinador va explicar que després de l’estiu començaran també amb la eliminació i transformació del paper, i amb l’aplicació d’un model energètic mes saludable i sostenible: “Estudiarem com reduir el consum d’aigua i d’electricitat, amb l’objectiu d’aconseguir al 2020 o 2021 la certificació de Centre Verd”.

 

Implicació dels alumnes

 

Durant l’acte de reconeixement, els alumnes van presentar els quatre projectes que han treballat aquests primers sis mesos per fomentar el reciclatge: Hivernacle amb Ampolles Reciclades, Compostatge, Paper Reciclat i Tractament d’Aigües Brutes.

 

A l’esdeveniment van assistir l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; la regidora de Medi Ambient, Luisa Fernández; el gerent del centre, Santiago Martín, i la Directora General d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, Pilar Heras. Els alumnes van rebre de mans de les autoritats uns diplomes, dos compostadors per l’hort i un lot de material esportiu.

 

Teresa Padróses va mostrar molt satisfeta de tornar a col·laborar amb L’Alzina i va recordar que l’Ajuntament sempre està al costat del centre pel qualsevol tema que pugui ser útil: “Si teniu més idees com aquesta, podeu estar segurs que us donarem suport i us tornarem a reconèixer la feina com hem fet avui”.

 

Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient, va recordar que fa mig any l’Ajuntament va mantenir una reunió amb els responsables de L’Alzina en detectar que al centre no es reciclava de la manera adequada “i per això vam decidir obrir un termini per trobar la manera de millorar en aquest aspecte”. Fernándezha reconegut que els resultats han estat excel·lents “amb quatre projectes importants que demostren la vostra implicació per contribuir a la millora del medi ambient i de la nostra societat”.

 

El gerent, Santiago Martín, va agrair l’ajuda tècnica de l’Ajuntament per encetar aquest projecte i el suport de la Direcció General d’Execució Penal. “Però sobre tot al personal de L’Alzina que ha fet seva la iniciativa”.

 

Pilar Heras, directora d’Execució Penal, va valorar la feina dels interns per promoure el reciclatge i va dir que  “Aquests coneixements els poden ser molt útils en el futur per facilitar l’accés a una feina”.Imatges relacionades

 • Entrega del diploma per la iniciativa de promoció del reciclatge

  Entrega del diploma per la iniciativa de promoció del reciclatge

 • L'alcaldessa, Teresa Padrós, adreçant-se als alumnes

  L'alcaldessa, Teresa Padrós, adreçant-se als alumnes

 • Carles Capdevila, coordinador del Centre Educatiu L'Alzina

  Carles Capdevila, coordinador del Centre Educatiu L'Alzina

 • Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient

  Luisa Fernández, regidora de Medi Ambient

 • Pilar Heras, directrora d'Execució Penal

  Pilar Heras, directrora d'Execució Penal

 • Projectes de compostatge i de recuperació de paper

  Projectes de compostatge i de recuperació de paper

 • Projecte de reutilització de l'aigua

  Projecte de reutilització de l'aigua