Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 21 de juliol

La Fundació Humana recupera 36 tones de roba usada a Palau-solità i Plegamans

11 de juliol de 2018Aquesta xifra representa un estalvi de 115 tones de CO2 a l’atmosfera

 

Durant el primer semestre del 2018, Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 36.545 kg de tèxtil usat a Palau-solità i Plegamans. Aquesta dada equival a 75.600 peces de roba que allarguen la seva vida útil gràcies a la reutilització o el reciclatge. Les peces de roba procedeixen dels contenidors per a la recollida de roba, complements, calçat i tèxtil de la llar ubicats a diferents punts del municipi.

 

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 36 tones recollides de gener a juny al municipi representen un estalvi de 115 tones de CO2 a l’atmosfera.

 

El 2016, es va oficialitzar la col·laboració de l’Ajuntament amb Humana amb la signatura d’un conveni per a la recollida selectiva de tèxtil usat al municipi. Luisa Fernández, regidora de Gestió ambiental i Cooperació, ha destacat el doble benefici d’una sola acció: “D’una banda, contribuïm a la preservació del medi ambient i, de l’altra, el gest de dipositar una samarreta o uns pantalons al contenidor també té un component social, ja que ajudem a generar recursos per a la cooperació al desenvolupament”.

 

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, agraeix la solidaritat dels veïns i veïnes i el suport del consistori: “Quan augmenta la recollida selectiva del residu tèxtil també ho fan les possibilitats de reutilitzar aquests articles o bé de recuperar-ne les matèries primeres. El residu tèxtil esdevé un recurs amb una segona vida amb què contribuïm a la sostenibilitat del planeta. La roba de què ens desfem és un actiu que, gestionat amb vocació social, es converteix en motor de progrés a Catalunya i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud”.Imatges relacionades

  • Dos dels contenidors que Humana té a la vila per recollir roba usada.

    Dos dels contenidors que Humana té a la vila per recollir roba usada.

  • Classificació de la roba a la planta d'Humana

    Classificació de la roba a la planta d'Humana