Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

El procés de pressupostos participatius es posarà en marxa el 3 de setembre

25 de juliol de 2018El pressupost municipal del 2018 destina una partida de 120.000 € a fer realitat les propostes guanyadores presentades per la ciutadania

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posarà en marxa, al setembre, el procés de pressupostos participatius. La ciutadania decidirà en què s’invertiran 120.000 € del pressupost municipal del 2018. La presentació pública que es farà a la Sala Polivalent, el 3 de setembre, a les 19.30 h, obrirà el termini de presentació de propostes, que s’allargarà fins al dia 30.

 

Totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, així com les associacions o els grups inscrits en el Registre d’associacions, podran presentar propostes d’inversions. Aquestes hauran de ser de competència municipal, no podran superar els 120.000 € ni provocar exclusió social, hauran de ser viables tècnicament i complir el marc jurídic i legal existent. Les propostes es podran presentar de forma presencial a les bústies que s’instal·laran a diferents equipaments municipals o a través del web habilitat.

 

De l’1 al 28 d’octubre, les propostes rebudes seran valorades i analitzades pels serveis tècnics municipals i per la Comissió d’Impuls i gestió del procés participatiu, la qual està formada per l’Alcaldessa o regidor de Participació, una persona representant de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament, tècnics municipals de diverses àrees i dues persones representants d’entitats de la vila. Les propostes que superin el seu filtratge seran presentades públicament a finals d’octubre i, un cop feta la presentació, s’obrirà el termini de votació popular de les propostes finalistes, del 5 al 30 de novembre. Les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran exercir el seu vot de forma presencial als punts habilitats o a través del web del procés de pressupostos participatius.    

 

Durant la primera quinzena de desembre es tancarà el període de votació popular i es coneixeran les propostes guanyadores.

 

La creació del procés de pressupostos participatius es va aprovar inicialment, per unanimitat, al Ple Municipal del 22 de febrer del 2018. La proposta, que neix de l’assemblea ciutadana Àgora, va ser presentada pels grups municipals d’ERC-AM, CUP-CAV-PA i ICV-E. L’equip de govern va proposar algunes modificacions en aquesta moció i en els criteris per a l’elaboració de les bases reguladores, les quals hi van quedar recollides i van propiciar l’acord unànime.Imatges relacionades

  • Pressupostos participatius 2019

    Pressupostos participatius 2019

  • Reunió de la Comissió d’Impuls i gestió del procés participatiu

    Reunió de la Comissió d’Impuls i gestió del procés participatiu