Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 d'agost

En marxa la campanya "Jo reciclo, jo estalvio"

15 de gener de 2019Des d’avui, i fins al 28 de febrer, es pot recollir el nou cubell amb xip al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC)

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa la nova campanya de reciclatge Jo reciclo, jo estalvio. Aquells habitatges que separin correctament els residus orgànics podran gaudir d’un descompte del 10% en la taxa d’escombraries. Totes aquelles persones interessades a rebre aquesta bonificació, han de sol·licitar gratuïtament el nou cubell amb xip, de 20 litres, el qual permetrà portar el control de la recollida de la fracció orgànica.

 

La sol·licitud del cubell, i per tant de la participació en la campanya, es pot realitzar a partir d’avui, 15 de gener, al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament. Cal omplir un formulari amb les dades personals i del domicili, les quals quedaran registrades en el xip del cubell que s’entregui. Per poder gaudir de la bonificació l’any 2019, es pot recollir el cubell fins al 28 de febrer i no s’haurà de presentar una nova sol·licitud per a anys posteriors, ja que aquesta s’aplicarà any rere any si es compleixen les condicions. En cas que es demani el cubell amb xip després del 28 de febrer, el descompte s’aplicaria a partir del 2020.

 

Hi ha dues maneres de sol·licitar el cubell amb xip:

  • Presencialment, al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
  • Telemàticament, si es disposa d’un certificat digital, a través d’una instància, accessible a l’apartat de Serveis i Tràmits del web municipal. D’aquesta manera, només caldrà adreçar-se al SAC a recollir el cubell de dilluns a divendres, de 9 a 21 h.

En el moment de recollir el nou cubell, es recomana presentar la Targeta de Serveis Municipals (TSM).

 

Els habitatges que se sumin a la campanya rebran, a més del cubell, un obsequi: el lot Residu Zero, amb bosses compostables gratuïtes durant un any, un porta entrepans, una cantimplora, un got i una bossa reutilitzable.

 

El descompte es farà efectiu sempre que es faci una selecció correcta dels residus orgànics i s’utilitzi una bossa compostable. El cubell amb xip s’haurà de deixar a la porta de l’habitatge segons el calendari de recollida porta a porta.

 

L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta, “és premiar qui ho fa bé i animar a fer-ho a tothom qui encara tingui reticències en separar tots els residus”, explica Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental.Imatges relacionades

  • Nou cubell amb xip

    Nou cubell amb xip

  • Lot Residu Zero

    Lot Residu Zero

Documentació adjunta

Enllaços relacionats