Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 18 de juliol

Sancions de fins a 300 euros per deixar entrar el gos en un parc infantil

29 de gener de 2019Una modificació en la darrera Ordenança municipal contempla la possibilitat d’imposar sancions de fins a 300 euros pel seu incompliment.

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha instal·lat un total de 30 senyals a diferents parcs infantils de la vila per informar a la ciutadania de la prohibició d’entrada de gossos sota una sanció econòmica que va des dels 60 als 300 euros. D’aquesta manera es vol garantir la salubritat dels espais on juguen els infants i evitar que els animals facin les seves necessitats a la sorra i als elements infantils dels parcs. Encara que els seus propietaris recullin els excrements sempre hi poden quedar restes. L'objectiu principal d'aquesta campanya és protegir als infants i els espais on juguen.

 

 

Tal com indica l’article 17 de l’Ordenança Reguladora de Tinença d’animals; està prohibida la presència dels animals a l’interior de les zones enjardinades i/o parcs infantils i zones de joc. Un canvi en l’Ordenança ha volgut anar més enllà tenint la possibilitat de sancionar als propietaris dels animals. Prèviament, ja es va realitzar una campanya de civisme que demanava als propietaris dels gossos que havien de recollir els excrements de les seves mascotes.

 

La modificació de l’Ordenança va ser aprovada l’any passat amb la finalitat de regular el control i la tinença d’animals al municipi assolint el màxim nivell de protecció i benestar dels animals. Així  es vol afavorir una responsabilitat més elevada i una conducta més cívica en la defensa i la preservació dels animals i garantir una correcta convivència entre aquests i les persones, alhora reduir al màxim les molèsties que es puguin ocasionar i garantir la seguretat ciutadana.

 

Altres canvis proposats en aquesta nova Ordenança contemplen la prohibició de fer soroll a partir de les 22 h i fins a les 8 h o no tenir els animals en terrasses i celoberts quan estan sols. També s’han ampliat zones d’ús públic on han d’anar lligats, com és el cas de la via verda de Palau-solità i Plegamans. Altres i més canvis en l’Ordenança es poden consultar en aquest enllaç.Imatges relacionades

  • Rètol parc infantil

    Rètol parc infantil

  • Rètol parc infantil

    Rètol parc infantil

Documentació adjunta