Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de juny

Finalitza la campanya ‘Excuses o Separes’ del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

28 de març de 2019Aquesta setmana es va donar per acabada la campanya “Excuses o separes” del Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental que va començar el passat mes de novembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. L’objectiu de la campanya ha estat conscienciar la ciutadania sobre la importància del reciclatge, centrant-se en les fraccions següents: matèria orgànica, oli, envasos, paper  i cartró, vidre i malbaratament alimentari.

 

La campanya ha girat al voltant de 4 eixos: els qui posen excuses o els qui separen, el malbaratament alimentari, la separació de la fracció orgànica i la separació de l’oli. A més, durant el temps que ha durat s’ha fet una important campanya a xarxes socials, mitjans locals i autobusos.

 

A més, la campanya comptava amb influencers i referents locals per tal d’estendre el missatge. A Palau-solità i Plegamans ho han sigut les jugadores de l’Hoquei Club Palau, l’artista Teia Moner, Francesca Casajoana i el meteoròleg Eloi Cordomí. Durant aquests mesos s’han organitzat diverses activitats al municipi com un festival de pintura i art urbà al Mercat Setmanal, que consistia en la realització de grafits sobre la temàtica de la matèria orgànica i una scape room.

 

Un dels objectius de la campanya també era recordar que hi ha una normativa europea que indica que el 2020 cal assolir el 60% de percentatge de separació de residus. Palau-solità i Plegamans és un dels exemples destacats que ja fa anys que va superar aquesta xifra arribant actualment al 75%, gràcies al servei de recollida porta a porta. A més també s’han entregat tres nous contenidors d’oli usat al municipi.

 

Luisa Fernández, regidora de Gestió Ambiental, s’ha mostrat satisfeta per la feina feta des del municipi i ha agraït “a tothom que ha participat en aquesta campanya per fomentar el reciclatge”.Imatges relacionades

  • Cartell fina Excuses o Separes

    Cartell fina Excuses o Separes