Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 18 d'octubre

Palau-solità i Plegamans torna a l’edat mitjana amb el seu Mercat Medieval

30 d'abril de 2019El cap setmana 4 i 5 de maig, Palau-solità i Plegamans acollirà una nova edició del Mercat Medieval, una cita que atrau milers de persones cada any. L’esdeveniment recrea un ambient propi de l’Edat Mitjana al voltant del Castell de Plegamans, el carrer Sant Lluís  i el parc de Can Linares. El Mercat situa en un primer pla la història i el patrimoni del municipi, convertint el Castell de Plegamans en el protagonista. Aquest esdeveniment és tot un reclam turístic pel municipi i  ofereix una alternativa, ja consolidada, a l’agenda cultural i d’oci de la rodalia de Barcelona.

 

L’edició d’enguany manté el mateix recorregut que l’any anterior: el parc de Can Linares, el carrer de Sant Lluís i el Castell. Més d’un centenar de parades oferiran els seus productes i serveis, entre les quals n’hi ha 72 provinents d’arreu de Catalunya i d’altres comunitats i 23 locals, a més de les tradicionals tavernes. L’entitat local Scolfins s’encarregarà, a més, de l’ambientació amb personatges de l’època per tot el mercat,  dels jocs de taula medievals per a totes les edats al parc de Can Linares . Durant tot el cap de setmana, hi haurà activitats infantils diverses per tot el Mercat, jocs infantils de fusta, tallers de circ, i de cuina medieval.

 

A Can Linares es situarà l’Escola de Cavallers i Soft Combat, a la zona infantil, on els infants podran jugar realitzant autèntiques proves medievals i sentint-se com uns autèntics cavallers. Al mateix lloc hi haurà els cavallets gronxadors, una atracció infantil. Tant dissabte com diumenge hi haurà tallers de forja, telar vertical, cota d’anelles, vestir la dama i el cavaller, utilització així explicacions d’eines i armadures, de combats i de vida civil i militar. Alhora hi haurà demostracions d’ofici com un forn de pa, de cuir, i de diademes medievals amb flors naturals.

 

També es podrà gaudir de danses orientals, a càrrec del grup local Hawara, dissabte, a les a les 20 h, i diumenge, a les 12 h i a les 20 h, a Can Linares. Alhora un concert del grup de música celta Legendary dissabte a les 18 h i actuacions del centro cultural andaluz dissabte a les 19 h i diumenge a les 13 h i el grup Bantú diumenge a les 18 h també a Can Linares.

 

Les activitats se succeiran durant tot el cap de setmana. Entre els grans reclams del públic: El torneig amb cavalls o els espectacles de foc, el Concert de la Torna, o música celta. Al programa del Mercat Medieval 2019, es poden consultar totes les activitats, horaris  i el plànol de les diferents zones on tenen lloc els espectacles.

 

Enguany també s’organitzaran visites guiades gratuïtes al Castell de Plegamans, dissabte i diumenge, de 10.30 a 14 h i de 17 a 20 h. Els interessats han d’adreçar-se a l’entrada del Castell on s’organitzaran els diferents grups de visita. No cal inscripció prèvia, ja que la visita es fa per ordre d’arribada.

 

Servei d’autobús i aparcaments

 

Durant tot el cap de setmana, amb col·laboració d’Autocars Serrat, el Mercat Medieval ofereix un servei d’autobús gratuït amb parada a la comissaria de la Policia Local (pg. Carrerada/c. Folch i Torres), Can Cortès (av. Catalunya/c. Can Cortès) i el Castell de Plegamans. El servei funcionarà de 10 a 14 h i de 16:30 a 22 h el dissabte i de 10 a 14 h i de 16:30 a 21:30 h el diumenge, cada 15 minuts aproximadament. També es disposarà d’una àrea d’aparcament gratuït entre els carrers Garraf i Empordà, a prop del Castell de Plegamans.

 Imatges relacionades

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

 • Mercat Medieval 2018

  Mercat Medieval 2018

Documentació adjunta