Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 14 de desembre

La ‘Setmana sense fum’ arriba a Palau-solità i Plegamans

24 de maig de 2019Del 25 al 31 de maig, se celebra la XX Setmana sense fum, sota el lema “Recupera la inspiració”. L’objectiu d’aquesta iniciativa, promoguda pel Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT), és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

 

Durant la setmana, l’Espai Jove L’Escorxador oferirà assessorament i material informatiu. A més, aquells/es joves que ho desitgin, podran sotmetre’s a un test per analitzar el seu grau de dependència al tabac del dia 28 al 31 de maig al pati dels instituts Ramon Casas i Carbó, la Marinada i Can Periquet. També es donaran detalls per trencar mites entorn al tabac, i des de la regidoria de Joventut es facilitarà informació  i acompanyament per deixar de fumar.

 

D’altra banda, el CAP Palau, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, organitza el II Concurs d’Escriptura. Els textos estaran exposats a la planta baixa del centre sanitari fins el proper 4 de juny, data en la que s’entregaran els obsequis, a les 18 h a l'Aula d'educació Montse Puncernau i Folch, a la 1ª planta del CAP.

 

La Setmana sense fum també sorteja tres targetes regal de 50 € a les xarxes socials entre les persones que hagin compartit fotografies de les activitats programades relacionades amb aquest tema, al Facebook, Twitter o Instagram, utilitzant les etiquetes #ssfcat19 i #unfollowtabac.  

 

A Catalunya, cada any abandonen aquest hàbit 60.000 persones, però encara hi ha 1,5 milions de persones fumadores.