Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

‘Aixeca el vol amb la Festa Major’ del 29 d’agost al 2 de setembre

#Festes

Ajuntament i entitats presenten el programa i el cartell de la Festa Major 2019

 

La Festa Major 2019 de Palau-solità i Plegamans se celebra aquest any del dijous 29 d’agost al dilluns 2 de setembre. Aquest últim dia és festiu al municipi. Enguany el lema de la festa és “Aixeca el vol amb la Festa Major”.

 

Ahir dimecres 24 de Juliol es va celebrar a l’auditori de la Masia de Can Cortés, l’acte de presentació del programa i el cartell de la Festa Major 2019. Hi ha participat l’alcalde de la vila Oriol Lozano, el regidor de Festes Populars, Jordi Plaza i representants de les entitats de Palau-solità i Plegamans.

 

El programa de la Festa Major de Palau-solità i Plegamans és fruit del Procés Participatiu de Festa Major, format per representants de diverses entitats del municipi, el Mulla’t i la taula de treball de l’espai Barraques; espais de participació ciutadana que agrupen molts veïns i veïnes.

 

En la salutació als assistents, l’alcalde Oriol Lozano va tenir unes paraules d’agraïment per la feina feta per l’anterior regidora de festes, la Carme Sanz.

 

Jordi Plaza, regidor de Festes Populars, en presentar i desgranar els principals actes programats en el programa de Festa Major va voler destacar i “agrair a Procés Participatiu i Mulla’t la seva feina i implicació en l’organització de la Festa Major, hem guanyat una festa de veritat popular que explica com som”. Plaza va destacar la inauguració de la Plaça de la Vila com a Plaça Castellera de 9, la tercera mostra de bestiari o les activitats al Pati.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, va posar en valor la feina conjunta que s’està duent a terme entre l’ajuntament, entitats, policia local i mossos “És una prioritat per nosaltres la seguretat ciutadana i el civisme a la festa”. En aquest sentit es va referir al protocol d’actuació contra les agressions sexistes, que s’està treballant entre les regidories d’Igualtat, Joventut, Participació i Festes, i les diverses entitats del municipi, i va destacar la campanya contra les agressions sexistes durant la Festa Major, “No tot s’hi val!” 

 

Diversió per a tothom

 

El pregó de la Festa Major, que com cada any es farà divendres al vespre, anirà a càrrec de Dèlia Brufau, una de les actrius de la sèrie de TV3 ‘Les de l’hoquei’, que va ser rodada a Palau-solità i Plegamans.  

 

Entre la variada oferta musical destaquen l’actuació el dijous del raper Sharif que actuarà a l’espai de Barrakes o del grup valencià Mafalda divendres. Un dels clàssics de la Festa Major, l’Orquestra Maravella, actuarà dissabte a les 20 h i a les 0:30 h a la Plaça de Ca l’Estruch. Altres grups com Versión Imposible, dissabte o los 80 Principales diumenge també esperen omplir l’espai de Barrakes. La Balkan Paradise Orchestra amenitzarà amb un concert familiar dilluns a la vegada que el clàssic concert de jazz a la plaça de la Vila amb Koko Jean and The Tonics. Tancarà la festa major un clàssic de les d’arreu de Catalunya, el cantautor Miquel del Roig.

 

La festa grossa torna a apostar enguany per l’espai el Pati, amb espectacles i atraccions per a tots els públics i amb el circ com a fil conductor. La Tarda Castellera comptarà de nou amb la participació dels Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Escaldats de Caldes.

 

El foc i la festa tornaran a ser protagonistes amb la Mostra de Bestiaris, amb les feres de colles de Montgat, Castellterçol, La Llagosta, Parets del Vallès, Horta-Carmel i la de Palau-solità i Plegamans, el diumenge 1 de setembre. Un dia abans, dissabte, tindrà lloc el tradicional Correfoc amb les colles convidades de Castellar del Vallès i Barberà del Vallès.

 

No tot s’hi val !

 

Enguany l’Espai de Barrakes i l’Ajuntament treballaran conjuntament en la campanya “No Tot S’hi Val !”, per lluitar contra les agressions sexistes, masclistes i LGTBI fòbiques en l’oci nocturn. S’habilitarà durant tots els dies La Karpalila amb agents de prevenció. A Barrakes també hi trobarem la Karpassana, l’espai informatiu nocturn sobre temàtiques relacionades amb la salut, la sexualitat i els riscos associats a l’alcohol o altres substàncies. Tampoc enguany no hi faltarà la ja tradicional Marató de Donació de Sang, el dissabte de Festa Major.

 

Es pot consultar el programa al següent link: http://www.palauplegamans.cat/pag1213/ser-fes-festamajor2019.htm

 

A partir de la setmana que ve s’activarà una aplicació per mòbil i tauletes, on a més de la programació hi trobareu informació de les activitats, els espais i darreres modificacions. Es podrà descarregar a les plataformes habituals d'Android i Iphone amb el nom: FMPSIP

 

Ràdio Palau serà en directe amb una programació especial amb connexions, música i entrevistes, a través del 91.7 de la FM o a través d’Internet www.radiopalau.cat.

 

En els pròxims dies rebreu a casa vostra el programa complet.

Comparteix aquest contingut