Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament encarrega un tractament per controlar la processionària a diferents zones verdes de la vila

#Medi Natural

Començarà dilluns a les 11 h a l’Hostal del Fum i la nit de dimarts a dimecres a la resta de zones afectades

 

Aquest dilluns 14 d’octubre a les 11 h s’iniciarà al parc de l’Hostal del Fum un tractament fitosanitari per controlar la plaga de la processionària del pi. Aquests tractaments són imprescindibles per garantir el bon estat sanitari de l’arbrat viari. La processionària és un insecte que provoca defoliacions a les parts verdes dels arbres, a més de problemes sanitaris per les persones i animals domèstics.

 

El mètode de control és biològic i va dirigit a la capçana de l’arbre i directament a les bosses niu. D’aquesta manera no afecta cap animal o persona però es recomana igualment no entrar a la zona tractada durant l’aplicació, mantenir les finestres tancades que donin als carrers tractats durant l’aplicació i no deixar animals domèstics, menjar ni roba als balcons o terrasses durant el tractament.

Posteriorment les nits dels dimarts 15 al dimecres 16 d’octubre, des de les 22 h fins a les 6 h de la matinada, si les condicions meteorològiques ho permeten, es farà el tractament als pins de les següents zones verdes:

  • Carretera C-155 amb C/ de la Forja. Zones verdes dels carrers Boters i Ferrers, Minerva, Parc del Turó Castell, Castell de Plegamans, Parc del mirador del poeta i rector Joan Pujol, de la Pujada, Parc dels Turons, Masia de Can Falguera, zona verda de Can Puig-oriol, Parc del Petit Bosc, Parc del Bosc, Lluís Companys, Plaça de Folch i Torres, Plaça de la Pineda, Parc de la Pineda, Can Pavana, Parc de la Sagrera, Dr. Fleming, Parc de la Plana de Can Maiol, Rieral, Marina, Pompeu Fabra, Romaní i Parc del carrer Illes Balears.

Els tractaments els realitza una empresa especialitzada, segons la normativa vigent i les directrius de la Direcció General d’Agricultura. Els productes utilitzats estan autoritzats pel Ministerio de Agricultura i homologats pel seu ús en parcs i jardins.

Comparteix aquest contingut