Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament aprova la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre

#Alcaldia
#Plens

El text constata que les condemnes representen una regressió dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya

 

Aquest vespre s’ha celebrat un ple de caràcter extraordinari a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb motiu de l’anunci de la sentència del judici de l’1-O. El ple només ha tingut dos punts a l’ordre del dia: La ratificació de la urgència de la convocatòria i la moció que presentaven ERC-AM i JxPSIP-Junts en resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.

 

El primer punt s’ha aprovat per unanimitat, mentre que la moció s’ha aprovat amb els 10 vots a favor d’ERC-AM, JxPSIP-Junts i Primàries. Els regidors i regidores del PSC han decidit assistir al Ple per responsasbilitat i per representar als seus votants però ha declinat exercir el seu dret al vot. Els dos regidors del grup municipal de Cs no han assistit a la sessió.

 

La moció ha estat la mateixa que s’aprovarà en la gran majoria dels municipis catalans, a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

 

Principalment, el text manifesta el rebuig a la sentència, reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades; mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista. També exigeix al govern de l’Estat que respecti la legitimitat de les persones votades a les urnes.

 

El govern no cobrarà per assistir a aquest Ple

Arran de l’excepcionalitat del moment, els membres del govern, ERC-AM i JxPSIP-Junts, han decidit no cobrar les atribucions econòmiques que els hi pertocaven per assistència a aquest Ple municipal. La regidora del grup municipal de Primàries també ha renunciat a l'assignació.

 

Aprovada la moció, l’Ajuntament es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i s’adhereix a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència condemnatòria.

Comparteix aquest contingut