Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

La renovació d’un col·lector a la Riera de Caldes provocarà el tall d’alguns arbres de la zona

#Espais Publics
#Gestió Ambiental
#Medi Natural

Un cop finalitzades les obres es replantarà l'espai amb exemplars de la mateixa tipologia i àmbit i es reposarà el paviment de la zona verda

 

El pròxim dilluns començaran les obres del projecte de renovació del col·lector entre dos pous de la riera de Caldes situats al terme municipal de Palau-solità i Plegamans i que condueix les aigües residuals urbanes de la vila fins a la depuradora de La Llagosta.

 

Les obres les executa el Consorci Besòs Tordera i l’empresa contractista Obres i Serveis Roig  S.A. El cost dels treballs és de 899.379,36 € IVA inclòs d’acord amb el projecte. Aquests treballs contemplen l’enderrocament i la realització d’operacions provisionals per donar continuïtat al servei, així com omplir amb els requeriments mediambientals de no produir abocaments i una correcta gestió de residus.

 

Per a dur a terme les obres de renovació, en el tram entre el pont de Can Cladellas i el pont de la Carrerada, serà necessari tallar alguns dels pollancres i dels pins del costat de la Ronda Verda, així com una part dels plataners de la zona de la Verneda. Tot i això, l’objectiu és eliminar el mínim d’exemplars possibles en aquesta actuació.

 

Un cop finalitzats els treballs, es replantarà amb arbres de la mateixa tipologia i àmbit alhora que es reposarà el paviment de la Ronda Verda. Durant les obres, quedarà anul·lat el pas en aquest tram i es condicionarà un itinerari alternatiu. També es trauran els jocs saludables i, finalitzades les obres, es tornaran a reubicar.

 

La durada prevista de l’actuació és de sis mesos, i pel que fa als treballs que afectaran la Ronda Verda entre el pont de Can Cladellas i el pont de la Carrerada, s’estima en uns dos mesos.

Comparteix aquest contingut