Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

‘Terror y miseria en el primer franquismo' entusiasma el públic palauenc

2 de febrer de 2009La primera obra de la programació de 2009 que s'ha presentat al Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans ha estat tot un èxit d'assistència i de valoració per part del públic. Unes 80 persones van assistir divendres 30 de gener al teatre municipal per veure ‘Terror y miseria en el primer franquismo', una representació que va durar gairebé dues hores. Al final, la claca va fer sortir fins a tres vegades als actors i actrius per saludar un públic entusiasmat. La direcció ha anat a càrrec de Pepa Calvo.

L'obra s'ha representat a Palau-solità i Plegamans de la mà de la companyia Teatre del Repartidor, de l'Hospitalet de Llobregat, que des del 1933 s'ha especialitzat en la posada en escena de clàssics de la literatura espanyola. ‘Terror y miseria en el primer franquismo' és un text de José Sanchis Finisterra que té com a model immediat l'obra ‘Terror i misèria del Tercer Reich', obra de Bertolt Breicht que explica la vida quotidiana sota el règim nazi.

Tanmateix, Sanchis presenta un mosaic de situacions autònomes que mostren un ampli panorama de l'Espanya de postguerra. Explica la vida quotidiana dels que van sobreviure a la Guerra Civil: vides perdudes i desfetes, exili, fam, presó, depuracions, racionament, corrupció... així com la vida d'aquells que es recolzaren en el sistema i col•laboraren amb el règim. El text de Sanchís juga amb la màxima diversitat dramatúrgica; cadascuna de les vuit escenes remet a una modalitat teatral diferent alhora que explica situacions diferents, ordenades cronològicament, que viuen personatges molt diversos. En definitiva, es tracta d'un mosaic de situacions autònomes que mostren un ampli panorama de l'Espanya de postguerra.

La propera obra de teatre que es representarà al Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans és ‘El profe', de Jean-Pierre Dopagne, que arribarà el divendres 27 de febrer a la vila vallesana de la mà de la companyia Teatre Essela i sota la direcció de Pep Tines. L'actor Pep Simon dóna vida a un professor apassionat per la seva professió i explica com, fart d'ensenyar a qui no vol aprendre, es va rebel•lar i va disparar a sang freda contra els seus alumnes. La seva condemna és, a banda de la presó, explicar la seva història de teatre en teatre.


Imatge


Imatges relacionades