Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

S'inaugura l'exposició ‘I tu de què vas?' a Palau-solità i Plegamans

3 de febrer de 2009El dia 3 de febrer, a les 11 del matí, s'ha donat el tret de sortida de l'exposició ‘I tu de què vas?', que s'adreça als joves d'entre 12 a 16 anys amb la intenció de prevenir les drogopendències. La inauguració ha comptat amb la presència de l'Alcadessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla; de la regidora de Serveis Socials i Sanitat, Carme Rubí; i de la diputada adjunta de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Padrós.

La mostra és una iniciativa de la Diputació de Barcelona, que organitza a la vila junt amb la regidoria de Serveis Socials del consistori palauenc. Ofereix una exposició interactiva adreçada a nois i noies d'aquestes edats amb l'objectiu de potenciar els factors de protecció, com les creences o les actituds que els ajudaran a l'hora de prendre decisions autònomes davant el consum de drogues. “És una exposició que pretén fer veure entre els joves la importància de saber prendre decisions” explicava la diputada adjunta de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Padrós. La diputada ha remarcat també que la informació que s'extregui d'aquesta exposició es lliurarà a l'Ajuntament per tal de crear més mecanismes d'ajudes a joves i pares afectats.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla ha recordat que el problema de les drogues és de tots. Per aquest motiu, l'objectiu de l'actual govern és donar el màxim d'informació possible “per tal que els joves tinguin coneixement dels perjudicis de les drogues” apunta Mercè Pla, qui ha esperonat als tècnics de l'Ajuntament a seguir treballant per aquesta causa.

La mostra ofereix visites guiades per grups de classe, de primer a quart d'ESO. Dos professionals experts en drogues els expliquen l'exposició i provoquen un procés de reflexió i diàleg al voltant dels cinc àmbit temàtics que conformen ‘I tu de què vas?'. La visita té una durada aproximada d'una hora i mitja per grup. Un cop finalitzada, es lliura als professors una ‘Guia Educativa' amb activitats per treballar a classe que complementen els continguts de l'exposició. A més, els organitzadors de la mostra ofereixen una xerrada adreçada als pares i a les mares que tindrà lloc el dia 9 de febrer a la masia de Can Cortès.

'I tu de què vas?' instal·lada a l'aparcament del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor, sota una carpa inflable en forma d'iglú d'uns 10 metres d'alçada, i restarà a Palau-solità i Plegamans fins al 18 de febrer. La mostra estarà oberta per a grups de 9 a 17h de la tarda. De 17h a 19h l'entrada és oberta a tothom igual que els dissabtes de 9 a 14.

3 de febrer de 2009


Imatge


Imatges relacionades