Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 20 de març

El consistori crea una comissió per ajudar als qui més pateixen els efectes de la crisi

27 de febrer de 2009L'equip de govern de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha creat una comissió de caràcter econòmic i social per ajudar les persones, famílies i empreses que més pateixin pels efectes de la crisi econòmica que tan durament està afectant a la nostra societat.
Així ho va anunciar el regidor d'Economia, Albert Font, al Ple Ordinari celebrat el 26 de febrer, a la Casa Consistorial, si bé la Comissió Socioeconòmica es va posar en marxa al gener.

El regidor Font va concretar en la sessió plenària que es tracta d'una comissió de caràcter tècnic pensada per donar suport a aquelles persones que com a conseqüència de la crisi econòmica “tinguin problemes per fer front a pagaments relacionats amb l'habitatge o la hipoteca, amb la salut, l'alimentació i altres necessitats bàsiques que poden incloure's segons les problemàtiques que detectin els serveis socials”.

A més de les ajudes en aquests supòsits, Font va precisar altres funcions d'aquesta comissió. En primer lloc, s'encarregarà de determinar els paràmetres que atorgaran les diverses puntuacions que donaran dret a les persones i a les famílies rebre els ajuts. A més, s'encarregarà de donar solucions immediates en casos d'urgència extrema. També assumirà funcions d'assessorament a les persones que desitgin regular i millorar la seva economia domèstica. Alhora, es treballaran també temes relacionats amb el foment de l'ocupació laboral.

Pel que fa al funcionament de la comissió, el regidor va explicar a la sala que estarà formada per personal de caràcter tècnic. “A la comissió hi treballen de forma coordinada tres tècniques de Serveis Socials, una tècnica d'Ensenyament i una tècnica més del Servei de Desenvolupament i Ocupació (DESOC)”.

Finalment, Font va apuntar que s'està estudiant la possibilitat de crear l'Oficina d'Assessorament Financer Municipal, encaminada a assessorar, gestionar i agilitar d'una forma més específica les problemàtiques vinculades als crèdits financers.


Imatge


Imatges relacionades