Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 16 de novembre

‘El Profe' omple el Teatre de la Vila

2 de març de 2009L'obra de teatre El Profe, del dramaturg Jean Pierre Dopagne, va assolir un gran èxit de públic en la representació que va tenir lloc el divendres 27 de febrer al Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans. La sala es va omplir de gom a gom amb els espectadors que no es van voler perdre aquest monòleg interpretat per Pep Simó i dirigit per Pep Tines.

Simó dóna vida a un professor apassionat per la seva feina però enormement frustrat per l'apatia dels seus alumnes, que no tenen cap interès per aprendre. El professor s'allibera d'aquesta frustració el dia que agafa una pistola i dispara contra els seus alumnes, matant-ne uns quants. El professor apassionat per la seva feina és condemnat a la presó i a explicar la seva història de teatre en teatre.

La companyia osonenca Essela Teatre ha estat l'encarregada de dur aquest muntatge fins a la vila vallesana, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura del consistori palauenc. I ha estat tot un encert en la programació cultural de la temporada, ja que ha superat les expectatives de públic, malgrat que sovint els monòlegs tenen més dificultats per omplir les sales de teatre que altres gèneres teatrals i que no es comptava amb cap actor mediàtic conegut per les masses.

En aquesta ocasió, els responsables de la regidoria de cultura de l'Ajuntament van treballar de manera especial la difusió prèvia a l'acte. “Hem adoptat una política de proximitat molt directa alhora de fer la difusió de l'obra”, apunta el regidor de cultura Miquel Truyols. Així, en funció de la temàtica de l'obra, s'enfoca la difusió en un sector determinat de la societat, a banda de respectar el públic habitual de la programació estable. Tot això, segons Truyols, “es va crear una sinergia de complicitat entre els col•lectius socials que més interessats hi podien estar i es va crear un interès al voltant de l'obra” que va quedar demostrat en omplir-se el Teatre de la Vila i després de finalitzar l'obra, ja que el públic va sortir-ne entusiasmat.

La propera obra emmarcada dins el cicle de Teatre i Música organitzat per la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans serà “Converses amb la mama” el proper divendres 13 de març al Teatre de la Vila. Les entrades es posaran a la venda el dilluns dia 9 de març amb un cost de 10 euros.


Imatge


Imatges relacionades