Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

Projectes FEIL: una gran millora per a la vila

23 de març de 2009Els 10 projectes que l'Ajuntament durà a terme permetran mantenir i crear llocs de treball

Tots els projectes s'han de completar durant l'any 2009, per la qual cosa la ciutadania palauenca veurà en les properes setmanes com s'inicien les obres que canviaran en gran mesura la fesomia del nostre poble. L'Ajuntament va proposar un total de 10 projectes al govern estatal per ser finançats amb aquest fons i l'Estat va donar el seu vistiplau en considerar que efectivament compleixen amb els propòsits del FEIL.

El Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), pensat per potenciar l'obra pública municipal, reactivar l'economia i mantenir o crear llocs de treball, atorga a la nostra vila 2.405.978 € per dur a terme projectes que assoleixin aquests objectius.

Projectes
La llista de l'Ajuntament ha atorgat el fons del FEIL a 10 projectes ben diversos, donant resposta a un ampli ventall de necessitats que s'han considerat primordials i que “difícilment haguessin obtingut finançament d'altres administracions”, considera el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Serraviñals.

Així, hi ha projectes que seran molt vistosos, que atrauran l'atenció de la ciutadania, com la creació d'un nou parc al centre del poble, a tocar de l'avinguda Catalunya. També n'hi ha que rehabilitaran edificis públics, així com d'altres que milloraran la xarxa de clavegueram de dues zones on ara és clarament insuficient, cosa que provoca inundacions i problemes de salubritat. En aquest sentit, també s'enderrocaran edificacions abandonades que actualment són un focus de brutícia i inseguretat. D'altra banda, es millorarà la viabilitat i l'accessibilitat de la via pública, tant per als vehicles com per als vianants.

Llista definitiva

1. Edifici Municipal del c. Anselm Clavé, 11: Reforç estructural i rehabilitació
2. Casa Consistorial: Conservació i millora de façanes, arranjament de la coberta
3. Rambla Mestre Pere Pou: Urbanització complementària
4. Rambla Mestre Pere Pou: Urbanització d'una nova rotonda
5. C. Arquitecte Falguera: Ampliació de la xarxa de clavegueram
6. Av. Diagonal: Ampliació de la xarxa de clavegueram
7. Granja d'en Linares: Desconstrucció de l'edifici
8. C. del Castell i St. Lluís: Urbanització d'una nova zona verda
9. L'Escorxador: Desconstrucció de les naus annexes
10. Camí Reial: Ampliació de voreres, entre els carrers St. Miquel i Josep Tarradellas

És rellevant destacar que alguns dels projectes FEIL estan pensats com a un primer pas d'unes actuacions més extenses que es faran posteriorment. Es tracta, en concret, de l'ampliació de la vorera d'un tram del Camí Reial –amb vista al futur projecte de peatonalització del Centre- i de la creació d'una nova zona verda entre els carrers del Castell i Sant Lluís, on més tard s'hi ubicaran instal•lacions com un amfiteatre a l'aire lliure.

Propostes al calaix
De fet, un cop es va saber la quantitat de diners que es destinarien a Palau-solità i Plegamans pel nombre d'habitants censats, l'Ajuntament va elaborar una llista molt més llarga de projectes. Els escollits van ser els que es van considerar primordials però val a dir que la resta de propostes no s'han pas eliminat. Romanen com a projectes que es volen endegar el més aviat possible i per això, en molts casos, l'Ajuntament continua treballant-hi, tot elaborant estudis, informes...; és a dir, realitzant els passos previs necessaris per tenir-los a punt quan finalment tinguin llum verda.


Imatge


Imatges relacionades