Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Primers premis per als consumidors responsables

6 d'octubre de 2009Els guanyadors i guanyadores del primer sorteig de la campanya A Palau-solità i Plegamans reduïm els residus ja poden recollir els seus premis. Ho poden fer a l'establiment on se'ls va donar la butlleta premiada per haver prescindit de les bosses de plàstic. En la primera setmana de la campanya, que va iniciar-se el 21 de setembre, els 59 comerços adherits a la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient (Xarxa Comerç Verd) van repartir 2.683 vals entre els clients que van comprar de manera responsable amb el medi ambient, ja sigui per haver prescindit de les bosses de plàstic, per escollir envasos retornables, productes de neteja ecològics o a granel...

 

Cada setmana se sortegen 36 regals que són alternatives a la bossa de plàstic d'un sol ús: 1 carretó, 15 cabassos i 20 bosses plegables i reutilitzables. El primer sorteig es va celebrar el 29 de setembre. Ana María Padilla és l'afortunada guanyadora del primer carretó per haver fet una compra responsable a Ca la Miqueta. Es tracta d'un carretó amb un disseny ergonòmic i molt funcional, ja que a banda de ser plegable i molt còmode per transportar, compta amb un compartiment isotèrmic incorporat. A banda d'Ana María Padilla, unes altres 35 persones han rebut premis: cabassos i bosses plegables que els ajudaran a continuar comprant de forma responsable.

 

El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa, va felicitar personalment a guanyadora del carretó i la va encoratjar a continuar consumint de forma responsable. “És molt important que aplaudim la gent que canvia d'hàbits per tal que cada cop més gent ho faci i assolir així una forma de comprar i vendre més responsable i sostenible, des de tots els punts de vista”, destaca el regidor de Gestió Ambiental.

Avui, 6 d'octubre es realitza el segon sorteig de la campanya entre les persones que han comprat d'aquesta manera durant l'última setmana, en la qual s'han recollit encara més butlletes de persones que han fet les seves compres de forma responsable. Demà, 7 d'octubre, apareixerà al web de l'Ajuntament el nombre de butlletes participants i els noms dels guanyadors i guanyadores.

 

A banda d'aquests sortejos, la campanya que duu a terme la regidoria de Gestió Ambiental inclou el repartiment a totes les llars del municipi de la Guia Pràctica de Reducció de Residus i Consum Responsable Puja't al carro!. Es tracta d'una guia editada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable que fa propostes senzilles per tal que consumidors i comerciants redueixin la producció de residus amb accions com l'ampliació o la introducció de l'oferta d'envasos retornables, la compra de productes a granel, la supressió de l'oferta gratuïta de bosses o safates de plàstic d'un sol ús, o la venda de productes ecològics. La guia, d'entre altres qüestions, indica en quins comerços del municipi es pot comprar de forma responsable. D'altra banda, els 59 comerços adherits es beneficien d'avantatges com publicitat o la bonificació del 10% de la taxa d'escombraries.Imatges relacionades

  • Ana María Padilla rep el carretó de mans del comerciant de Ca la Miqueta. Els acompanya Ivan Costa (esq.)

    Ana María Padilla rep el carretó de mans del comerciant de Ca la Miqueta. Els acompanya Ivan Costa (esq.)

Documentació adjunta