Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

Èxit de la sortida per conèixer la mongeta del ganxet

17 de novembre de 2009
El passat dissabte 14 de novembre una nodrida representació de ciutadans de Palau-solità i Plegamans van visitar el Marquet de les Roques a la Vall d'Horta en una sortida organitzada per la regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 

L'objectiu de la sortida era conèixer de primera mà el funcionament d'una explotació ecològica de mongeta del ganxet, un denominació d'origen pròpia del Vallès i alguns municipis del Maresme. “A banda d'apreciar l'imponent edifici a la Vall d'Horta, vam veure el procés de conrear, assecar i batre la mongeta. Un procés que encara avui en dia està poc mecanitzat i que precisa una dedicació notable” apuntava el regidor de l'àrea de Sostenibilitat i Medi Natural Abel Julien. Una manera de treballar que va sorprendre als assistents, els quals van aprendre sobre l'origen d'aquesta llegum amb denominació d'origen vallessà.

Des de la regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural ja s'està estudiant quina serà la propera sortida, sempre pensant en l'interès medi ambiental i cultural de les sortides.Imatges relacionades

  • Marquet

    Marquet