Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

Comencen els treballs de la Ronda Verda de la Riera

25 de novembre de 2009Ja s'ha començat a treballar en la creació d'un passeig adjacent a la Riera de Caldes, al llarg de 2km del seu recorregut dins el terme de Palau-solità i Plegamans. El passeig connectarà el centre del poble amb el parc de l'Hostal del Fum. El camí, batejat com a Ronda Verda de la Riera, estarà tancat al trànsit i només serà transitable per bicicletes i vianants. En bona del seu traçat, des del pont de Can Cladellas i fins a l'Hostal del Fum, 600m de tanca de fusta marcaran el trajecte i delimitaran l'espai del passeig, ordenant la zona i marcant el lloc on comença el medi propi del riu. El passeig anirà acompanyat d'una plantació d'arbres i arbustos que conformaran un bosc en sintonia amb la vegetació natural de la zona.

 

També es col·locaran plafons informatius que remarcaran els valors naturals de l'hàbitat fluvial, com la flora, ocells, peixos i elements culturals i paisatgístics destacables. El regidor de Medi Natural, Abel Julien, afirma que la Ronda Verda “serà un camí per al lleure i una oportunitat immillorable per potenciar l'educació ambiental al municipi”. El passeig estarà connectat amb el carril bici urbà que es començarà a implantar l'any vinent, de tal manera que els usuaris de la bicicleta disposaran d'una bona connexió entre el centre urbà i l'eix de la riera.

 

Una altra finalitat de la Ronda Verda és comunicar el poble amb l'Hostal del Fum, el parc més gran de Palau-solità i Plegamans (amb una superfície equivalent a 24 camps de futbol) i amb diversos atractius, com el tren que fa un recorregut pel seu interior. Abel Julien afirma que “l'Hostal del Fum està infrautilitzat pels palauencs i palauenques, mentre que els caps de setmana és visitat per milers d'usuaris de Mollet, Sabadell i, fins i tot, de Barcelona i el Baix Llobregat”. Segons el regidor, “la via verda facilitarà l'accés des del centre del poble per a vianants i bicicletes, cosa que potenciarà el seu ús”.

 

El pati del darrere de les fàbriques: un abans i un després

La Ronda Verda de la Riera passarà per una zona que s'està recuperant gràcies, en part, a aquest projecte. Es tracta dels solars de darrere de les fàbriques del Camí Reial, situades entre la carretera C155 (de Sabadell a Granollers) i les instal·lacions d'una fàbrica de ciments. Fins ara, era un paisatge degradat, dominat per vehicles abandonats, bidons de residus tòxics, mobles, fustes i deixalles diverses. S'han retirat 16 remolcs abandonats, s'han eliminat totes les deixalles i s'ha dissenyat el pas de la Ronda Verda per aquest indret, d'uns 20m d'amplada, just entre la part del darrere de les fàbriques i la riera.

 

Un cop enllestit, aquest tram serà un camí sinuós que discorrerà entre petits turons artificials, i on ja s'hi estan plantant més de 500 arbres i arbustos. “Aquests arbrets d'un metre d'alçada són l'embrió del bosc que esperem veure d'aquí una dècada”, projecta el regidor. Els arbres que s'han plantat són espècies autòctones que han de proporcionar una continuïtat paisatgística amb l'Hostal del Fum i amb l'ecosistema que s'està recuperant al llarg del curs de la Riera de Caldes.Imatges relacionades

  • Els operaris que treballen en la Ronda Verda reben la visita del regidor Julien

    Els operaris que treballen en la Ronda Verda reben la visita del regidor Julien

  • El regidor de Medi Natural supervisa la plantada d'arbres a la Ronda Verda

    El regidor de Medi Natural supervisa la plantada d'arbres a la Ronda Verda