Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

Teatre, música i dansa al programa escolar

27 de novembre de 2009Els alumnes de Palau-solità i Plegamans d'Educació Infantil, Primària i Secundària assistiran durant el curs 2009-2010 a espectacles de teatre, música i dansa que s'emmarquen dins el programa Teatre, Música i Dansa a les Escoles. En total, s'han programat tres espectacles adequats per cada cicle educatiu en cada trimestre; és a dir, hi haurà un còmput global de 33 representacions al llarg del curs de 14 espectacles diferents de teatre, música i dansa. La previsió és que hi hagi una assistència global 4.484 alumnes al llarg del curs. De fet, alguns d'aquests alumnes ja han assistit als primers espectacles que s'han celebrat en el que porten de curs. Habitualment, les representacions tenen lloc al Teatre de la Vila.

 

Amb aquesta iniciativa, es persegueixen diversos objectius, com educar la sensibilitat i els coneixements artístics del alumnes, fent-los conèixer la diversitat de gèneres i propostes del panorama escènic, a més de crear nous públics de teatre, música i dansa. I tot plegat, donant suport a les polítiques culturals i educatives als temaris dels centres educatius, que reben un dossier pedagògic de cada espectacle per tal que els alumnes puguin treballar-hi. Un cop s'ha celebrat cadascun dels espectacles, es lliura una enquesta per tal que els centres puguin avaluar-los.

 

La programació dels espectacles destaca per la qualitat artística, la idoneïtat pedagògica de les obres i la professionalitat de les companyies. També es té en compte l'interès argumental, així com la posada en escena, el llenguatge dramàtic i el fet que els espectacles responguin les demandes i requeriments de les àrees educatives.

 

El programa Teatre, Música i Dansa a les Escoles és organitzat pels departaments de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, que el desenvolupa amb un conveni de col·laboració signat amb la Diputació de Barcelona. Els alumnes han de pagar 5,20€ per sessió. Aquesta quantitat no cobreix el dèficit econòmic de la programació, que queda cobert amb les aportacions de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, que signifiquen el 60% del total del cost, aproximadament.Imatges relacionades

  • El Teatre de la Vila, ple d'alumnes presenciant l'obra 'La bona persona', de la cia. la Perla 29

    El Teatre de la Vila, ple d'alumnes presenciant l'obra 'La bona persona', de la cia. la Perla 29

Documentació adjunta