Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Boi Ruiz: “El més important del nou equipament és la gent que hi ha dins

25 de març de 2011



El Conseller de Sanitat ha visitat aquest matí el nou CAP de Palau-solità i Plegamans

 

L’Honorable Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, ha realitzat aquest matí una visita guiada al nou Centre d’Assistència Primària de Palau-solità i Plegamans, que va entrar en funcionament el passat mes de novembre. El Conseller ha fet la visita acompanyat per l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, per regidors i regidores de l’Ajuntament i representants de la societat civil palauenca.

 

Després de recórrer el centre per conèixer les dependències i per conversar amb els professionals del CAP, ha arribat el torn de les intervencions al pati central del nou equipament. El conseller ha manifestat la seva satisfacció “per haver comprovat la qualitat de l’equipament i de l’edifici, dissenyat amb criteris de sostenibilitat”. “Aquest nou equipament millora el confort de la gent que hi treballa i dels ciutadans que hi són atesos”.

 

Boi Ruiz ha dedicat una part força important de la seva visita i del seu discurs als professionals que atenen la ciutadania al CAP de Palau-solità i Plegamans. “El més important del nou equipament és la gent que hi ha dins, la que hi treballa i la que hi acudeix per rebre atenció mèdica”. “Tots els professionals de l’Institut Català de la Salut han de tenir present que duen una samarreta emblemàtica, de les més importants en l’assistència sanitària de Catalunya”, ha afegit el conseller, qui també ha avançat una de les línies mestres en matèria de sanitat que seguirà el govern de la Generalitat: “Els professionals de cada centre d’assistència han de tenir la màxima autonomia i capacitat de decisió a l’hora de dur a terme la gestió segons la singularitat de cada centre; aquesta convicció guiarà l’administració del departament en aquests propers anys”. El conseller ha aprofitat també la seva intervenció per felicitar l’Ajuntament i a totes les persones que han treballat per aconseguir el nou CAP. “Heu tingut sort que l’equipament hagi arribat just quan començaven els problemes econòmics, però també és cert que la sort es treballa i per això l’heu obtingut”, ha conclòs Boi Ruiz.

 

Per la seva banda, Mercè Pla, també ha volgut destacar la professionalitat i la dedicació dels professionals de la sanitat que treballen al CAP de Palau-solità i Plegamans. “Tot i la manca de qualitat i d’espais de l’antic CAP la ciutadania palauenca ha rebut una assistència sanitària de qualitat gràcies a l’esforç dels professionals, que donen el millor d’ells en favor de la salut de la gent. Sense ells, això no hauria estat possible”. Després de recordar la situació que es vivia amb l’antic CAP, Pla ha parlat de la nova realitat: “Ara tenim més i millors serveis, amb més qualitat per a la ciutadania, i no només pel nou CAP, sinó també per la recent entrada en funcionament del nou Hospital de Mollet, un equipament al qual sempre hem donat suport des de Palau-solità i Plegamans”.

 

L’Alcaldessa, per últim, s’ha mostrat “molt orgullosa” per haver encapçalat “un govern que ha aconseguit més i millors serveis que fa 4 anys per a la ciutadania en sanitat, accessibilitat, transport públic, seguretat ciutadana...”. “Tot això ens fa sentir molt orgullosos”.

 

A banda del Conseller de Sanitat i de l’Alcaldessa, també ha pres la paraula Antonio Rodríguez, director del Servei d’Atenció Primària de les àrees de Sabadell, Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès. Rodríguez ha destacat que la posada en funcionament del nou CAP de Palau-solità i Plegamans “té un mèrit especial perquè s’ha fet en un moment de dificultats econòmiques”, per la qual cosa ha agraït l’esforç de totes les persones i institucions que l’han fet possible. “El nou CAP aporta més qualitat en l’atenció primària”, ha sentenciat Rodríguez, qui ha destacat que això és possible “gràcies a la conjunció de dos factors”: nous espais i un equip humà amb una alta qualitat.

 

Abans de finalitzar la seva visita, el Conseller de Sanitat s’ha reunit  en privat amb els professionals del CAP. Ho han fet en la Sala d’Educació Sanitària del CAP, on Boi Ruiz ha pogut conèixer de primera mà les inquietuds del col·lectiu i explicar les línies mestres del govern de la Generalitat en matèria de sanitat.



Imatges relacionades

  • 110325 CAP 1

    110325 CAP 1

  • 110325 CAP 2

    110325 CAP 2