Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 16 d'agost

2a Setmana de la Mobilitat, del 2 al 7 de maig

27 d'abril de 2011S'hi presentarà el 'Compromís per a l'ús de la bicicleta a la Policia Local', al qual s'hi podran adherir tots els cossos de seguretat local de Catalunya

 

Palau-solità i Plegamans acollirà del 2 al 7 de maig la 2a Setmana de la Mobilitat. Aquesta edició de la setmana se centrarà en les noves tendències de la mobilitat urbana, segura, sostenible i saludable, des d'una perspectiva transversal i multidisciplinar.

 

Bicicleta i Policia Local

Una de les iniciatives més destacades de la 2a Setmana de la Mobilitat serà la presentació del Compromís per a l'ús de la bicicleta a la Policia Local i la signatura d'aquest document per part de Xavier Virgili, Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, i de Manuel Ruiz, president de l'Associació de Caps i Comandaments dels Cossos de Seguretat Local del Vallès Oriental i Occidental. El document recull compromisos per integrar la bicicleta com a eina i vehicle, per incrementar el seu ús i fer que els cossos de seguretat ajudin a fomentar-la entre la resta de la ciutadania com a vehicle eficient, sostenible, segur i saludable. Es tracta del primer document que estableix compromisos concrets per expandir i consolidar unitats policials que utilitzin la bicicleta. En la 2a Setmana de la Mobilitat es presentarà aquest compromís amb l'objectiu que totes les policies locals de Catalunya s'hi adhereixin.

 

Mobilitat Segura i Sostenible

Cada jornada de la Setmana tractarà aspectes diversos de la mobilitat, amb la participació d'experts i tècnics en les diferents àrees. Al llarg de la setmana hi haurà actes, alguns per a professionals i d'altres per a la ciutadania en general, combinant sessions tècniques, de debat i d'intercanvi d'experiències amb d'altres activitats més lúdiques, esportives o culturals.

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Unitat de Mobilitat de la Policia Local són qui lideren l'organització de la Setmana, junt amb la Red Española de Ciudades por el Clima i la Carta Europea de la Seguretat Vial (European Road Safety Charter, ERS Charter). Altres institucions, associacions i entitats de l'àmbit català, espanyol i europeu col·laboren en l'organització de la Setmana.

 

Jornades i activitats

Dilluns 2 de maig hi haurà la inauguració oficial amb la participació de diverses autoritats, com Joan Aregio, director del Servei Català de Trànsit, o Ricard Font, director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. S'aprofitarà la presentació per fer la signatura del Compromís per a l'ús de la bicicleta a la Policia Local.

 

Se celebrarà també una taula rodona amb experts que tractaran la mobilitat d'una forma transversal i de les noves tendències en aquest camp. Exposaran els seus punts de vista personalitats tan destacades com Ole Thorson, president de l'associació Prevención de Accidentes de Tráfico i consultor de mobilitat; Alfred Rodríguez Picó, actual presentador de BTV, amb una àmplia experiència a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i altres mitjans de comunicació; Soledad Román, directora de la Fundació Roger Torné; i Xavier Almirall, cap de l'Oficina del Pla de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit. El periodista Jordi Bordas serà el moderador de la taula.

 

Dimarts 3 serà la jornada encarada als cossos de policia, per posar en comú experiències diverses en la promoció de la seguretat i la mobilitat, amb una atenció especial a les unitats policials que utilitzen les bicicletes. S'aprofitarà la jornada per explicar el Compromís per a l'ús de la bicicleta a la Policia Local i animar els representants dels cossos policials que hi assisteixin a adherir-s'hi. Hi haurà temps també per a una taula rodona on es parlarà de L'ús de la bicicleta a la Policia Local: oportunitat o moda? i, des d'una vessant més lúdica, es durà a terme la trobada d'unitats de policia, un concurs d'habilitats i una cursa de BTT per l'entorn forestal i agrícola del municipi.

 

Dimecres 4 es tractarà a fons la bicicleta i la mobilitat sostenible, per conèixer com diversos municipis promouen l'ús de la bicicleta en pro d'uns hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables, posar en comú estratègies locals de mobilitat sostenible o les dificultats polítiques per implementar un projecte de carril bici, entre altres temàtiques.

 

Dijous 5 seran els joves els protagonistes de la jornada. Es realitzarà un debat sobre l'ús del carril bici en el qual participaran joves d'entre 12 i 30 anys i es projectarà el vídeo I tu, què no et vols perdre?, realitzat per els joves dins del projecte Un moment d'Stop.

 

Divendres i dissabte arribarà el torn de les activitats més lúdiques, obertes a la ciutadania. S'hi celebrarà la Festa de l'Educació Viària amb alumnes dels centres educatius del municipi que reben classes per part dels agents de la Unitat de Mobilitat de la Policia Local. També es preveu una gran Bicicletada Popular al Parc de l'Hostal del Fum, que serà organitzada amb la col·laboració de la Federació Catalana de Ciclisme.