Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

La 2a Setmana de la Mobilitat clou amb una alta satisfacció d'organitzadors i participants

9 de maig de 2011"El balanç de la 2ª Setmana de la Mobilitat, és molt positiu ja que considerem que estat un èxit total", comenta l'Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, Xavier Virgili. "Les taules rodones de les diverses temàtiques vinculades a la mobilitat van ser molt interessants i profitoses, donat l'alt nivell dels ponents, que van compartir experiències i coneixements molt interessants", explica l'Inspector en Cap.

 

Compromís

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha estat un dels organitzadors de la 2a Setmana de la Mobilitat, i la impulsora del Compromís per a l'ús de la bicicleta als cossos de seguretat local. Aquest document es va presentar dins el marc de la Setmana, i ja en la presentació s'hi va adherir l'Associació de Caps i Comandaments dels Cossos de Seguretat Local del Vallès Oriental i Occidental així com les policies locals de Caldes de Montbui i de Palau-solità i Plegamans. "El compromís ha estat una iniciativa innovadora que ha tingut molt bona rebuda entre tots els representants de policies locals que van assistir als actes de la Setmana", destaca l'Inspector Virgili, qui concreta que "es traslladarà als cossos de seguretat locals de Catalunya i a les demés associacions de caps i comandaments per tal que el coneguin i s'hi adhereixin".

 

Jornades

La 2ª Setmana de la Mobilitat, que duia el lema 'Mou-te bé, viuràs millor', va iniciar-se amb tres jornades de caràcter tècnic i professional. Dilluns 2 de maig es va dedicar a Noves tendències en mobilitat urbana. Dimarts 3 de maig es va cedir el protagonisme als cossos de seguretat local, amb la jornada La policia local i la bicicleta. Al final del matí, els agents de policies locals d'indrets molt diversos de Catalunya van participar en una cursa en bicicleta pels carrers del municipi que va ser molt ben valorada; fins al punt que s'ha establert el compromís de fer-ne una segona edició. Dimecres va arribar el torn de les ponències agrupades sota l'epígraf Bicicleta i mobilitat sostenible. En aquesta jornada els ponents van debatre sobre la promoció de la bicicleta com a vehicle sostenible, àgil i descongestionador del trànsit en pobles i ciutats. Les estratègies per part de les administracions locals per promocionar-ne l'ús i les infraestructures i accions que es requereixen van ser algunes de les qüestions que es van tractar en les ponències i en la taula rodona de la jornada.

 

Les altres tres jornades estaven enfocades a un públic més genèric. Dijous es va dedicar a Joves i mobilitat. Divendres hi va haver la Festa de l'Educació Viària per als alumnes de 2n i 3r i primària de les escoles del municipi. Enguany s'ha canviat el format d'aquesta celebració, ja que ha passat a fer-se com a una activitat lectiva, dins l'horari escolar, i s'hi ha inclòs un espectacle d'educació viària (Ruskus Patruskus). A banda de l'actuació es van lliurar premis, com bicicletes o cascos de ciclista, entre altres obsequis, als alumnes guanyadors d'un concurs.

 

La 2a Setmana de la Mobilitat ha estat organitzada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, la Policia Local de Palau-solità i Plegamans i l'Associació de Caps i Comandaments dels Cossos de Seguretat Local del Vallès Oriental i Occidental, amb la col·laboració d'un bon nombre d'entitats i empreses, sobretot de l'àmbit de la mobilitat i la seguretat viària.Imatges relacionades

 • Lliurament de premis a alumnes d'Educació Viària

  Lliurament de premis a alumnes d'Educació Viària

 • Espectacle a la Festa de l'Educació Viària

  Espectacle a la Festa de l'Educació Viària

 • Auditori de Can Cortès

  Auditori de Can Cortès

 • SetmanaMobilitat Obertura

  SetmanaMobilitat Obertura

Documentació adjunta

Enllaços relacionats