Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Palau-solità i Plegamans viu un cap de setmana farcit d'actes

20 de juny de 2011Diverses entitats del municipi han celebrat aquest cap de setmana diversos actes culturals, festius i esportius. "Ha estat un cap de setmana en què s'ha evidenciat la gran tasca de les entitats del municipi, de caire molt divers, que organitzen tota mena d'activitats que fan bullir de vida la nostra vila", destaca l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, que va assistir a bona part dels diversos actes.

 

Fi de curs

Diverses escoles van encetar la farcida agenda del cap de setmana amb les respectives festes de final de curs, en les que alumnes, famílies i professors van poder compartir moments d'esbarjo i celebració per acomiadar el curs 2010-2011. "Ara que ja és aquí el final de curs és una bona ocasió per fer un reconeixement a la gran tasca que fan les escoles del municipi", subratlla l'Alcaldessa.

 

Aniversari jove

Dissabte van celebrar-se dos dels actes més significatius del cap de setmana. Per una banda, la plaça de la Vila i la Zona de Vianants es van omplir de música i festa amb la celebració del 3r Aniversari de l'Espai Jove l'Escorxador. Des de les sis de la tarda i fins entrada la nit, els joves van gaudir de concerts, una fira d'entitats, correfocs, música amb un dj i un sopar. Tot plegat es va desenvolupar a la plaça de la Vila i els carrers del voltant, excepte el sopar, que va tenir lloc a l'Escorxador. L'assistència de públic va ser força nombrosa, especialment durant el concert de Kovitch, un grup format per joves del municipi. Abans, s'havien escalfat motors amb el grup Sonido del Diablo i altres atractius. La valoració de l'equip tècnic deJoventut de l'Ajuntament és positiva, ja que la participació va ser força satisfactòria, pel que fa a l'assistència i a l'organització dels actes, en la qual s'hi van implicar els joves i la Descoordinadora, l'associació que agrupa diverses entitats juvenils del municipi.

 

Nit del Tren

En un altre punt del municipi, al Parc de l'Hostal del Fum, les locomotores i els trens a vapor dels Amics del Ferrocarril van ser les protagonistes de l'edició d'enguany de la Nit del Tren. Centenars de persones van acostar-se fins al parc per fer un tomb amb els trens, que recorren bona part de l'extensió del parc, i veure l'exhibició de material i maniobres. Tot plegat amb l'ambientació musical de Magnolia Jazz Band i un sopar de fi de festa que va omplir el pati de vies de l'Hostal del Fum. Un any més, l'Associació Amics del Ferrocarril 'Tren de Palau' ha organitzat amb molt d'èxit aquesta iniciativa, que tornarà a celebrar-se l'any vinent.

 

Esport

El Pavelló Municipal d'EsportsMaria Víctor va acollir, també en la tarda de dissabte, el Torneig Patufet d'Hoquei Patins de l'Hoquei Club Palau de Plegamans. També en la mateixa jornada, el Club Futbol Sala Palau-solità i Plegamans, va celebrar la Festa de Cloenda de la Temporada, si bé els partits i els actes es van estendre també a la jornada del diumenge. "L'esport és un dels elements que fan més viva i sana una societat, i al nostre poble són les entitats esportives les qui més treballen en aquest sentit", explica l'Alcaldessa Padrós.

 

Sega tradicional i música

Diumenge al matí, un camp de blat situat a tocar de la masia de Can Boada Vell es va omplir de segadors que semblaven sorgits d'una altra època i d'un bon nombre d'acompanyants i espectadors. Es tractava de la cada cop més exitosa Festa del Segar, que enguany ha obtingut un rècord de segadors i visitants. És un aplec que organitza el Patronat de Sant Isidre amb la intenció de rememorar i mostrar la manera tradicional de segar els camps de blat, ajupit i amb la falç a la mà. "La Festa del Segar té una gran importància perquè permet rememorar altres temps a la gent gran alhora que transmet a les noves generacions com era la vida al camp i al nostre poble", considera l'Alcaldessa. Després de la demostració de sega tradicional, i per completar un matí tradicional i pagès, no hi podia faltar una botifarrada com a esmorzar de germanor.

 

Mentrestant, al Castell de Plegamans els alumnes de Grau Mitjà d'Instruments de l'Escola Municipal de Música van interpretar un exitós concert. Per a Teresa Padrós, "el concert va demostrar el grau de professionalitat que tenen els alumnes de l'Escola de Música, cosa que denota la qualitat de l'ensenyament del centre". La música va fer gaudir també el públic que es va congregar el vespre del dissabte a la plaça del Lledoner, a la zona del Carrer de Dalt, per escoltar la cantada d'havaneres dels Escamarlans de Palau. "La plaça es va omplir de gent, que va gaudir molt del concert i de l'humor dels grups, que va tornar a omplir de vida aquest indret emblemàtic de la vila", relata l'Alcaldessa. Imatges relacionades

  • Correfoc per celebrar l'aniversari de l'Escorxador

    Correfoc per celebrar l'aniversari de l'Escorxador

  • Concert a la plaça de la Vila

    Concert a la plaça de la Vila

  • Un dels trens del Parc de l'Hostal del Fum

    Un dels trens del Parc de l'Hostal del Fum