Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Cultura per a tots els gustos

11 de juliol de 2011Palau-solità i Plegamans viu un cap de setmana ple d'actes culturals molt diversos

 

La varietat d'oferta en els actes culturals, populars, festius i esportius organitzats a Palau-solità i Plegamans aquest cap de setmana ha fet que molta gent en gaudís, independentment de les diverses inquietuds.

 

Relats a la Casa Folch

L'espectacle Mil i un contes per a adults, de l'actriu i narradora Jordina Biosca, va obrir el cap de setmana divendres a la nit, amb cultura en majúscules a través d'un espectacle a cavall entre la narrativa i el teatre. L'escenari triat, els jardins de la Casa Folch, era l'idoni per a l'espectacle, per la seva història íntimament lligada a la literatura i per tal que el públic gaudís plenament d'una nit d'estiu a la fresca. Un total de 65 espectadors van seguir les narracions i interpretacions de Jordina Biosca, una actriu capaç de transmetre amb intensitat els sentiments, les intrigues i les reflexions de les històries que prenien forma als jardins de la Casa Folch. Ara bé, Biosca no va estar pas sola, ja que les persones més valentes del públic també van pujar a l'escenari per mostrar les seves habilitats interpretatives. La vetllada va ser organitzada per la Biblioteca Municipal, amb el suport del Taller de les Arts i el Club de Lectura Llegint-TE.

 

1a 'Romería Rociera'

Dissabte al matí es va celebrar, per primer cop a Palau-solità i Plegamans, aquest acte cultural i religiós, íntimament vinculat a la cultura andalusa. La Romería va ser organitzada pel Centre Cultural Andalús de Palau-solità i Plegamans. Va comptar amb la participació de molts palauencs, sobretot dels qui tenen forts lligams amb Andalusia. La Romería va sortir de la Masia de Can Cortès, amb la Virgen del Rocío carregada pels participants, fins arribar al Parc de l'Hostal del Fum, on es va celebrar una Misa Rociera en honor a la verge. La missa va comptar amb els cants del Coro Rociero del CCAA Manuel de Falla. Després, i fins gairebé l'hora de dinar, dues actuacions de ball i cant andalús, a càrrec de Pura Ruiz (del Centre Cultural Andalús local) i l'Acadèmia de Javier Jurado i Lucero de Lora, van acostar encara més l'Hostal del Fum i Andalusia.

 

Més i més actes

A banda d'aquests dos novedosos reclams, el municipi va viure altres actes populars, com el Ball de Tarda que organitza periòdicament el Casal de la Gent Gran, la Festa de Fi de Curs de l'Associació d'Estudiants de Palau-solità i Plegamans, o la Diada del Soci de la Societat Coral la Unió, on es va preparar una arrossada oberta a tothom.Imatges relacionades

 • 110711 contesadults2

  110711 contesadults2

 • 110711 contesadults1

  110711 contesadults1

 • 110711 contesadults3

  110711 contesadults3

 • 110711 romeriarocio1

  110711 romeriarocio1

 • 110711 romeriarocio2

  110711 romeriarocio2

 • 110711 romeriarocio3

  110711 romeriarocio3