Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

El Tren de Palau, protagonista en el congrés de la federació europea d’amics del ferrocarril

9 de setembre de 2011El Parc de l’Hostal del Fum de Palau-solità i Plegamans ha acollit avui unes 150 persones provinents de diversos països d’Europa que han acudit fins a aquest espai per conèixer les instal·lacions del Tren de Palau i fer el recorregut pel parc a bord dels trens.

 

La visita forma part del 58è Congrés del MOROP (Unió dels modelistes ferroviaris i dels amics del tren d’Europa). La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril ha estat l’encarregada d’organitzar aquest congrés que ha inclòs un munt d’activitats i sortides del 3 al 10 de setembre. A banda de la visita d’avui al Tren de Palau, organitzada per l’Associació Cultural d’Amics del Ferrocarril, els assistents al congrés han fet moltes activitats i han conegut diverses instal·lacions ferroviàries arreu de Catalunya, incloent-hi viatges en trens convencionals, de Ferrocarrils de Generalitat, TMB i Renfe, o fer viatges a bord del Tren dels Llacs (de Lleida fins a la Pobla de Segur), i dels cremalleres de Montserrat i Núria.

 

A Palau-solità i Plegamans han recorregut els 3,1km de vies del Tren de Palau. “Es tracta d’un dels circuits d’Europa més gran i més bonics que es pot fer en aquesta mena de trens petits”, explica Jordi Marín, de l’Associació Cultural Amics del Ferrocarril, l’entitat que ha creat, manté i fa funcionar el Tren de Palau. Les locomotores i vagons del Tren de Palau constitueixen també un gran atractiu, ja que són miniatures molt aconseguides amb motors de vapor, elèctrics i dièsel. En la jornada d’avui, els visitants han pogut pujar a trens vinguts des del Parc Catalunya de Sabadell i del Parc de l’Oreneta de Barcelona, a banda dels que habitualment circulen per les vies de l’Hostal del Fum. De fet, un dels trens del Parc de l’Oreneta romandrà a l’Hostal del Fum per participar en la Jornada de Portes Obertes del Tren de Palau que tindrà lloc aquest diumenge al matí, d’11 a 14h.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha donat la benvinguda a tots els assistents i, a banda de convidar-los “a gaudir de la visita”, ha agraït la tasca de les persones que formen part de l’Associació Cultural Amics del Ferrocarril per “les hores de feina, feta amb passió i tendresa, que fan possible que tothom pugui gaudir del Tren de Palau, el tren petit més gran d’Europa”. I és que, tal i com ha recordat Padrós, el Tren de Palau “és una gran eina pedagògica, perquè hi acudeixen nens i nenes de moltes escoles per conèixer-lo, cosa que sens dubte fa estendre l’amor pels trens”.

 

Tren de Palau

És el de més llarg recorregut de l’Europa continental, tenint en compte les seves característiques i l’ample de la via. S’hi pot pujar tots els diumenges (excepte els mesos de juliol i agost i festius especials, d’11 a 13.30h). A més, s’hi fan jornades de portes obertes i la Nit del Tren, que té lloc cada any pels volts de Sant Joan. Circula íntegrament per l’interior del Parc de l’Hostal del Fum, un espai natural de 35.000m2 format per arbredes d’espècies autòctones, alternades amb prats que al seu torn són travessats per camins i un petit rierol. A banda de ser un espai de refugi de petits mamífers i ocells, s’hi poden fer diverses activitats a l’aire lliure, des de passejades, a picnics, a més de visitar-lo pujant des dels vagons moguts per locomotores d’altres temps.Imatges relacionades

  • Un dels trens a vapor inicia el recorregut

    Un dels trens a vapor inicia el recorregut

  • Els trens recorren el bell paratge de l'Hostal del Fum

    Els trens recorren el bell paratge de l'Hostal del Fum

  • Teresa Padrós dóna la benvinguda als assistents, vinguts d'arreu d'Europa

    Teresa Padrós dóna la benvinguda als assistents, vinguts d'arreu d'Europa

Enllaços relacionats