Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 14 d'agost

La Riera de Caldes pateix el vessament d’un producte químic

14 de setembre de 2011Sembla que la substància no és perillosa per a l’ecosistema tot i l’escuma que genera

 

Durant el matí d’avui, 14 de setembre, s’ha detectat l’aparició d’escuma en l’aigua de la Riera de Caldes al seu pas per Palau-solità i Plegamans. L’escuma ha estat causada pel vessament, presumptament il·legal, d’un producte químic industrial. Segons el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs es tracta de tensioactius, un element que sovint és present en detergents.

 

No és un producte químic dels més contaminants, per la qual cosa no s’espera que sigui perillós per a l’ecosistema de la Riera de Caldes. A més, l’abocament s’ha controlat en gran part a la Depuradora de Caldes, que ja havia detectat una gran concentració d’aquest producte en les aigües residuals que rep del clavegueram de Caldes de Montbui. Aquestes aigües primer es tracten i després van a parar a la riera. És per això que s’ha limitat en gran part el vessament, si bé els sistemes de filtració i tractament no han pogut absorbir-lo i neutralitzar-lo completament.

 

Amb tot, els efectes són força visibles on hi ha salts d’aigua, perquè provoquen que el tensioactiu s’oxigeni i creï l’escuma. És així com ho ha detectat un veí del municipi, que ha avisat al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament. El consistori ha inspeccionat la riera i s’ha posat en contacte amb el Consorci del Besòs, qui assegura que l’abocament està controlat i que la depuradora està funcionant al màxim de les seves capacitats per limitar-ne els efectes. A més, ja està duent a terme les investigacions per identificar el punt d’emissió, possiblement una empresa, i iniciar un expedient sancionador si es considera oportú.Imatges relacionades

  • Vista des del pont de la Carrerada

    Vista des del pont de la Carrerada

  • La riera, al seu pas pel gual de Sant Roc

    La riera, al seu pas pel gual de Sant Roc

Enllaços relacionats