Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 22 d'agost

Apareix més escuma a la Riera de Caldes

15 de setembre de 2011Avui s’ha detectat a la Riera de Caldes més escuma de la que va aparèixer ahir al seu pas per Palau-solità i Plegamans. Aleshores es va constatar que s’hi havien vessat tensioactius, un producte químic que sol estar present en detergents. Aquest abocament és il·legal, i prové, presumiblement, d’alguna indústria situada a Caldes de Montbui.

 

Des de primera hora d’aquest matí, tècnics del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs estan duent a terme noves anàlisis i inspeccions en col·laboració amb els professionals de l’Ajuntament. Segons aquestes proves, l’aparició de més escuma no és deguda a nous vessaments, sinó que avui s’ha viscut el punt àlgid de concentració d’aquesta substància en les aigües de la riera. La planta depuradora de Caldes de Montbui va rebre de la xarxa de clavegueram de la població veïna aigües amb una gran concentració d’aquest producte entre els dies 13 i 14. Tot i que la planta va tractar una part no va poder absorbir-ho tot. Segons el Consorci del Besòs, les aigües que es troben avui al circuit de tractament de la planta depuradora tornen a tenir els paràmetres habituals.

 

És per això que es preveu que la Riera de Caldes torni a tenir l’aigua en les condicions normals de qualitat al llarg dels propers dies. Ara bé, els tècnics continuaran vigilant i analitzant les seves aigües per constatar aquesta predicció. Tot i que sovint és difícil demostrar els responsables d’aquesta mena d’accions, s’assegura que es faran totes les investigacions pertinents.

 

Tant des del Consorci del Besòs com des de l’Ajuntament es recorda que, en tot cas, els tensioactius no formen part del grup de productes químics més contaminants, per la qual cosa s’espera que aquest vessament no causi efectes rellevants sobre l’ecosistema de la Riera de Caldes.Imatges relacionades

  • La concentració d'escuma avui al matí era més important que ahir

    La concentració d'escuma avui al matí era més important que ahir

  • Ànecs i escuma a l'alçada del pont de la Carrerada

    Ànecs i escuma a l'alçada del pont de la Carrerada

Enllaços relacionats