Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 16 de novembre

El curs 2011-2012 comença amb dos mòduls prefabricats a l’Institut Ramon Casas per manca d’espai

19 de setembre de 2011El curs 2011-2012 s’ha iniciat amb normalitat als centres escolars de Palau-solità i Plegamans, si bé s’han hagut d’instal·lar dos mòduls prefabricats al pati de l’Institut Ramon Casas i Carbó per manca d’espai a l’edifici. Això provoca que s’hagi reduït de forma considerable la superfície del pati del centre. En concret, els mòduls acullen dos grups de batxillerat.

 

Tot i que els centres de la vila es troben al màxim de les seves capacitats, s’ha satisfet tota la demanda d’escolarització del municipi, sense que cap nen o jove s’hagi quedat sense plaça. En total aquest curs hi ha 2.759 alumnes als centres educatius de Palau-solità i Plegamans. Als dos instituts de la vila, l’Institut Ramon Casas i Carbó (públic) i la Marinada (concertat), hi estudien 893 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius. Pel que fa a l’Educació Infantil i Primària, aquest curs les classes acullen un total de 1.647 alumnes a les diverses escoles públiques i al centre concertat del municipi. 215 infants més van iniciar els seus cursos respectius a les escoles bressol municipals.

 

Tal i com ho assegura el regidor d’Educació, Escoles Bressol i Joventut, Juan Carlos Tinoco, “ja fa alguns cursos que l’Ajuntament preveu que els centres del municipi es queden petits, i des d’aleshores s’hi treballa per solucionar-ho”. En aquest sentit, el regidor especifica: “Malgrat que som coneixedors de les dificultats econòmiques actuals, l’Ajuntament adverteix d’aquest problema a la Generalitat de Catalunya, cosa que també havia estat fent l’anterior equip de govern”.

 

A banda de treballar per solucionar aquest problema, l’Ajuntament s’ha fixat com a objectiu de futur “el reforç de l’oferta formativa posterior a l’educació obligatòria, dels cicles formatius”. Per exemple, la implantació al municipi de cicles vinculats a estudis artístics, “aprofitant l’oferta formativa de Batxillerat Artístic a l’Institut Ramon Casas i Carbó i a l’existència d’empreses al municipi que es dediquen a sectors relacionats”, aprofundeix el regidor.

 

Quant a l’estat d’edificis i equipaments, els centres han iniciat el curs de forma òptima després que l’Ajuntament hagi realitzat diverses tasques de manteniment durant les vacances d’estiu. Com a novetat, el curs 2011-2012 ha començat amb la reducció de la sisena hora en la primària. Així, el nou horari de les classes és de 9h a 12.30h i de 15 a 16.30h.Imatges relacionades

  • Els mòduls prefabricats instal·lats al pati, al costat del gimnàs de l'institut

    Els mòduls prefabricats instal·lats al pati, al costat del gimnàs de l'institut