Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Arrenca una nova edició del Taller de la Memòria

17 d'octubre de 2011Aquest matí ha tingut lloc al Casal de la Gent Gran la primera sessió d’una nova edició del Taller de la Memòria. Hi estan apuntades 16 persones, que acudiran cada dilluns durant 10 setmanes per fer “activitats diverses per treballar la ment i exercitar la memòria i l’atenció”, explica Rosa Elías, la professional que dirigeix el taller. La metodologia dels tallers és amena i divertida, ja que els exercicis es fan mitjançant jocs i relacions de lògica. Aquesta edició del taller es realitza en llengua castellana. A principis de l’any que ve s’iniciarà una altra, en català. Les persones interessades en el taller han de dirigir-se a Serveis Socials de l’Ajuntament (carrer de la Cooperativa, 12. Tel.: 93.864.30.12).

 

Segons Elías, el taller s’adreça a persones “que no tenen cap situació de malaltia, sinó que, per raons com l’edat, senten que han perdut capacitat de memòria i volen recuperar-la i no angoixar-se”. El fet de realitzar les activitats en grup i compartir experiències, “ajuda a treure preocupació, que és un factor que va en detriment de la capacitat de memòria”, comenta Elías. Tot i que està principalment encarat a majors de 60 anys, al taller s’hi poden apuntar persones més joves que han vist minvar la seva memòria per causes diverses, com l’estrès.

 

“És interessant, a més, que a vegades del taller surt un grup més o menys organitzat que continua la seva relació per fer altres activitats o projectes”, destaca la responsable del taller. La regidora de Gent Gran, Carme Sanz, ha acompanyat el grup en la primera sessió i els ha felicitat per haver pres la decisió d’aprofitar el taller. “El nostre municipi compta amb un col·lectiu de gent gran molt participatiu i actiu que té el suport de l’Ajuntament per tirar endavant les seves iniciatives”, ha afegit Sanz.Imatges relacionades

  • Carme Sanz, Rosa Elías i dues tècniques de Serveis Socials donen la benvinguda als participants

    Carme Sanz, Rosa Elías i dues tècniques de Serveis Socials donen la benvinguda als participants