Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Diversos ciutadans agraeixen el socors donat per la Policia Local en la seva festivitat anual

25 d'octubre de 2011Dissabte al migdia va tenir lloc la ja tradicional festivitat anual de la Policia Local. Unes dues-centes persones van acudir a l’acte central, que va tenir lloc a l’Auditori Würth, en les instal·lacions d’aquesta empresa a Palau-solità i Plegamans. A l’acte van acudir regidors i regidores de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, representants d’aquest i d'altres cossos de seguretat, autoritats de municipis propers, integrants d’associacions del municipi i altres persones a títol individual.

 

Després de l’entrega de gairebé una vintena de diplomes pels bons serveis efectuats, per la professionalitat i l’afany de superació personal, diversos ciutadans van voler prendre la paraula per agrair el socors prestat per agents de la Policia Local en diversos incidents ocorreguts durant l’últim any. Part d’aquests casos podrien haver tingut un final fatal, que es va evitar gràcies a la intervenció de la Policia Local, d’altres cossos de seguretat i dels professionals d’emergències i de la sanitat. Alguns d’aquests agraïments es van fer públics a través d’un vídeo que es va projectar a la sala com a reconeixement de la tasca del cos. Altres ciutadans van voler agrair i felicitar en persona els agents que van intervenir en el seu socors, de forma pública i totalment emocionats.

 

L’Inspector Cap de la Policia Local, Xavier Virgili, va prendre la paraula després d’aquests reconeixements. “És la primera vegada que he vist vessar llàgrimes des que prenc part en aquesta celebració”, va sincerar-se. L’inspector va continuar: “El reconeixement de la ciutadania és el més important que podem aconseguir els que ens dediquem a la seguretat ciutadana”. Per acabar, Xavier Virgili va encoratjar els agents “per continuar en aquesta línia de bona feina per donar el servei públic que la ciutadania es mereix i per afrontar els reptes d’aquests temps difícils”.

 

En acabar l’inspector, va prendre el relleu la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, qui va expressar la seva admiració pel grup de persones que formen l’equip de laPolicia Local. Tot seguit va detallar els cinc objectius en què es basarà la tasca de la regidoria a l’hora de “dirigir aquest magnífic grup d’homes i dones”. En primer lloc, “establir una nova organització per adaptar els recursos humans i econòmics per tal de donar el millor servei possible”. En segon lloc, “optimar els recursos disponibles”. Un altre objectiu que va marcar la regidora és “potenciar la polivalència de tots els agents”. El quart objectiu esmentat és “treballar per unes bones relacions laborals que millorin l’ambient”. Per últim, Marcuello va manifestar “la disponibilitat del govern per fer costat als agents, als caporals, subinspectors i inspector”.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va ser l’encarregada de tancar les intervencions amb un discurs emotiu i contundent. L’Alcaldessa va repassar la història recent del cos de laPolicia Local, va explicar anècdotes viscudes amb els agents i diversos episodis en què la intervenció dels agents va ser cabdal per en el socors de diverses persones i d’ella mateixa. Així mateix, i donat que la festivitat va tenir lloc pocs dies després que la banda terrorista ETA anunciés l’abandonament definitiu de la violència, Padrós va voler homenatjar les persones que han patit per les accions de la banda i recordar “que les forces de seguretat han estat víctimes de la matança, han estat coaccionats i amenaçats per haver treballat per la democràcia, perquè tots tinguéssim el dret de la llibertat”.Imatges relacionades

  • Foto de família, amb bona part dels agents de la Policia Local, l'Alcaldessa Padrós i la regidora Marcuello

    Foto de família, amb bona part dels agents de la Policia Local, l'Alcaldessa Padrós i la regidora Marcuello

  • L'Auditori Würth, gairebé ple

    L'Auditori Würth, gairebé ple

  • Àngels Marcuello, Teresa Padrós i Xavier Virgili, poc abans de l'entrega de diplomes

    Àngels Marcuello, Teresa Padrós i Xavier Virgili, poc abans de l'entrega de diplomes