Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

L’equip de govern presenta l’esborrany del pressupost 2012 a les associacions de veïns

15 de desembre de 2011L’equip de govern de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va explicar dimarts al vespre als representats de les associacions de veïns del municipi quina és la proposta de pressupostos per a 2012 que portaran al Ple Municipal el proper dimarts 20 de desembre.

 

La reunió, que es va realitzar en un ambient molt distès i participatiu, va permetre als veïns i veïnes conèixer de primera mà la situació econòmica de l’Ajuntament i com s’estructuren els ingressos i despeses de cara al proper any. En aquest sentit, el Tinent d’Alcalde d’Economia, Joan Segrelles, va explicar que la proposta de pressupost es caracteritza per ser “molt real, ajustada totalment als ingressos i a l’actual situació de crisi econòmica. Es dóna preferència als barris i prioritat a l’acció social”. Segrelles va afegir que s’ha treballat en reduir tota la despesa innecessària i en ajustar les inversions a l’estalvi generat. En el capítol de personal, cal destacar que l’Ajuntament estalviarà més de 500.000 euros continuant amb la rebaixa dels sous al personal de l’administració, en aplicació del Reial Decret 8/2010, i la baixada de sous polítics i de personal de confiança.

 

Per al 2012, a més, l’Ajuntament proposa assumir “part de la rebaixa feta per la Generalitat en serveis essencials com l’educació”, va explicar Segrelles. D’aquesta forma, el consistori ha assumit en el pressupost part de la reducció econòmica que el Govern de la Generalitat ha fet a les places d’escoles bressol per tal de no perjudicar encara més les famílies del municipi. 

 

La proposta de pressupost, tant d’ingressos com de despeses, és d’un total de 16.798.517,64 euros.

 

Per la seva banda, l’Alcaldessa, Teresa Padrós, va agrair la presència de totes les persones assistents i va explicar que aquesta ha estat la primera de les reunions periòdiques que es faran amb les entitats, associacions i veïns per tractar temes destacats del municipi. “Aquestes reunions són resultat del compromís de transparència i treball pels barris que els tres partits de govern vam assolir a la campanya electoral”, va afegir. En aquest sentit, Padrós va destacar el treball transversal que es realitza per part de totes les regidories de l’Ajuntament.

 

De fet, la reunió també es va aprofitar per tal que el Tinent d’Alcalde d’Educació, Juan Carlos Tinoco, expliqués l’estat actual de l’escola de Can Periquet, amb la reivindicació per part de tota la comunitat educativa i l’Ajuntament de mantenir-ho com a escola 3-16.

 

En aquesta primera reunió van participar representants de set associacions de veïns de Palau-solità i Plegamans. En concret, de les associacions de veïns de Montjuïc, Mas Pla, Can Puigoriol, la Sagrera, la Serra de Can Riera, la Pineda-Sant Roc i Can Falguera, a més d’altres veïns i veïnes que van assistir a títol individual.

 

El proper dilluns 19 de desembre es farà una segona reunió, en aquests cas amb entitats i associacions socials i culturals del municipi, per tractar el mateix tema.Imatges relacionades

  • La reunió va tenir lloc a l'Auditori de Can Cortès

    La reunió va tenir lloc a l'Auditori de Can Cortès