Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Solidaritat i implicació social a la Fira de Santa Llúcia

20 de desembre de 2011La Fira de Santa Llúcia ha coincidit aquest any amb moltes iniciatives de caire solidari i d’implicació social organitzades pel teixit associatiu de Palau-solità i Plegamans.

 

L’Associació de Vaques i Cabres va instal·lar una parada on es recollien donatius per a la Marató de TV3. Diumenge al migdia van organitzar la 1ª Botifarrada Solidària, amb la col·laboració de Teia Moner i Dj DeJota Exxo, que van oferir les seves actuacions al públic que s’hi acostava. Amb aquesta iniciativa van recollir gairebé 1.600 euros per a la causa de la Marató, dedicada enguany a la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits. També per a aquesta causa, l’Escola Municipal de Música va organitzar un concert de nadales el diumenge a la tarda a l’església de Sant Genís de Plegamans. Van assistir-hi unes 180 persones, que van gaudir d’un concert molt participatiu i emotiu. Van deixar-hi més de 200 euros en donacions.

 

A més a més, la fira va acollir el Tió Solidari, una iniciativa de l’Ajuntament, Vaques i Cabres i Càritas Parroquial –que també va instal·lar parada a la fira-. Molts ciutadans van portar-hi tota mena d’aliments per tal que el tió els reparteixi a les famílies més necessitades de la vila. D’altra banda, Creu Roja Caldes-Palau-Sant Feliu va ser present durant els dos dies de la fira amb una parada, on van muntar el Mercadet Solidari. Allà venien a molt bon preu objectes donats per la ciutadania i per organitzacions com l’Associació Dones per les Dones o el Casal de la Gent Gran. Amb la venda d’aquests objectes van recaptar uns 500 euros que serviran per a què les famílies amb més dificultats del municipi puguin adquirir bolquers i kits d’alimentació per a nadons. Càritas Parroquial va recaptar també uns 300 euros per completar els lots d’aliments per a les famílies de la vila en dificultats.

 

L’Illa de Comerciants, per la seva banda, ha organitzat un parc d’atraccions que es va inaugurar aquest cap de setmana però que romandrà fins a després de la Diada de Reis a l’esplanada annexa al pavelló d’esports. Els comerciants associats regalen vals entre els seus clients per gaudir de les atraccions, si bé part del que es recapti amb aquestes es destinarà també a finalitats solidàries.

 

A banda de totes aquestes iniciatives solidàries, Santa Llúcia va ser l’escenari per a què moltes associacions del municipi potenciessin la seva visibilitat i la participació ciutadana. Va ser el cas de diverses Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). La més reivindicativa va ser la de l’Escola Can Periquet, que va demanar signatures per lluitar per la seva conversió en institut escola i en contra del seu tancament. També van ser-hi presents l’Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans (ADISPAP), la Casa d’Andalusia, el CentreCultural Andalús, la Coral la Unió i el Casal de Joves Enfarrats.Imatges relacionades

 • 111220 stallucia tiosolidari

  111220 stallucia tiosolidari

 • 111220 stallucia marato

  111220 stallucia marato

 • 111220 stallucia creuroja

  111220 stallucia creuroja

 • 111220 stallucia inaugparcatraccions

  111220 stallucia inaugparcatraccions