Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Les entitats i associacions es reuneixen amb l’equip de govern per conèixer l’esborrany de pressupost 2012

21 de desembre de 2011El vespre del dilluns 19 de desembre va ser el torn de les entitats i associacions del municipi per conèixer el pressupost que finalment es va aprovar ahir, 20 de desembre, al Ple Municipal extraordinari. L’equip de govern de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, format per PSC, ICV-EUiA i la Veu de PsiP, es va reunir amb representants d’associacions esportives, socials i culturals del municipi per explicar-los la proposta de pressupost per a l’any 2012, que es portarà a aprovació al Ple Municipal d’aquesta tarda.

 

La reunió va començar amb la presentació de tot l’equip de govern per part de l’alcaldessa, Teresa Padrós, que va explicar que, a partir d’aquest moment, “es realitzaran reunions mensuals amb les entitats per coordinar les activitats que es realitzen al municipi”. Per tal d’aconseguir els objectius i dinamitzar aquestes trobades, les reunions es faran per separat entre les entitats culturals i les esportives. A més, Padrós va anunciar la voluntat de “crear el Consell Municipal d’Esports”.

 

Pel que fa al pressupost de l’any 2012 de l’Ajuntament, les persones assistents van conèixer de primera mà la situació econòmica de l’Ajuntament i com s’estructuren els ingressos i despeses de cara al proper any. El pressupost proposat és d’un total de 16.798.517,64 euros, dels que destaca la reducció de més de 500 mil euros que es fa en el capítol 1 continuant amb la rebaixa dels sous al personal de l’administració, en aplicació del Reial Decret 8/2010, i la baixada de sous polítics i de personal de confiança.

 

El Tinent d’Alcalde d’Economia, Joan Segrelles, va explicar que la proposta de pressupost es caracteritza per ser “molt real, ajustada totalment als ingressos i a l’actual situació de crisi econòmica. Es dóna preferència als barris i prioritat a l’acció social”. Segrelles va afegir que s’ha treballat en reduir tota la despesa innecessària i en ajustar les inversions a l’estalvi generat.

 

Per a 2012, a més, l’Ajuntament proposa assumir “part de la rebaixa feta per la Generalitat en serveis essencials com l’educació”, va explicar Segrelles. D’aquesta forma, el consistori ha assumit en el pressupost part de la reducció econòmica que el Govern de la Generalitat ha fet a les places d’escoles bressol per tal de no perjudicar encara més les famílies del municipi. 

 

A més, cal destacar que encara hi ha més de dos milions d’euros pendents de cobrament d’altres administracions, dels quals, 1.767.172,22 euros pertanyen a pagaments que ha de fer el Govern català.Imatges relacionades

  • Marcuello, Padrós, Cabeza i Tinoco en l'explicació de la proposta de pressupost

    Marcuello, Padrós, Cabeza i Tinoco en l'explicació de la proposta de pressupost