Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Comença l'edició en català del Taller de la Memòria

10 de gener de 2012Aquest matí ha tingunt lloc a la Masia de Can Cortès la primera sessió de l'edició en llengua catalana del Taller de la Memòria. En total, el taller compta amb 10 sessions, les mateixes que s'han dut a terme en edicions anteriors. En la que ha començat avui s'hi han apuntat un total de 17 persones que acudiran un cop per setmana a la Masia de Can Cortès per fer diversos exercicis dirigits per Rosa Elías, la tècnica responsable del taller. L'edició anterior va tenir lloc d'octubre a desembre del 2011 i es va dur a terme en castellà.

 

Les persones que fan el taller s'hi van apuntar a través de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Per tal de fer-lo, van haver de passar una selecció, ja que "no és un taller per tractar casos en què hi hagi patologies, sinó que està pensat per a persones sanes però que, per simples raons d'edat, han vist minvades les seves capacitats de memòria de la mateixa manera que les cames no tenen la força que tenien en la joventut", ha explicat Elías.

 

En concret, i tal com s'ha detallat als participants en la primera sessió, el taller incideix en tres aspectes diferents. En primer lloc, en el treball de la memòria, especialment de la memòria recent, i de l'atenció, mitjançant exercicis divertits i participatius. D'altra banda, vol posar en valor els aspectes positius que té el fet de fer-se gran. "Ser conscients de la força que tenim encara que la societat no ho valori", ha incidit Elías. Per últim, "les sessions són també útils quant a l'experiència de grup, aprofitant el temps del taller", ha afegit la responsable del taller.

 

El taller és un servei que facilita la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Les persones interessades en possibles futures edicions d'aquest taller han de dirigir-se a Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (c. Cooperativa, 12. Tel.: 93.864.30.12).Imatges relacionades

  • Primera sessió de l'edició en vigor del Taller de la Memòria

    Primera sessió de l'edició en vigor del Taller de la Memòria