Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Ensenyament atribueix la caiguda del fals sostre de Can Cladelles a “un cúmul d’errors”

30 de gener de 2012El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ja ha traslladat a l’Ajuntament i a la direcció de l’Escola Can Cladellas el resultat de l’informe que identifica la causa que va provocar la caiguda del fals sostre situat a sobre de l’escenari de la sala polivalent del centre. El succés, ocorregut el dijous 12 de gener en un espai que serveix com a gimnàs i teatre, no va causar danys personals perquè en aquell moment no hi havia ningú a sota. L’informe recull que la resta de sostres de l’edifici “no presenten cap problemàtica”, amb el que es descarta que es pugui tornar a repetir un fet similar.

 

El compromís del Departament va ser reparar el sostre al llarg d’aquesta setmana. I a partir del 30 de gener, iniciar els treballs de substitució d’altres sostres que tenen una fixació similar a la del teatre.

 

L’informe es va desgranar en una reunió que duta a terme a la mateixa escola entre Empar García, Cap de l’Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar dels Serveis Territorials al Vallès Occidental del departament, el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Carles Tinoco, el director de l’escola, Faustino Murcia, i personal tècnic de l’Ajuntament i la Generalitat. Tots ells han inspeccionat la zona malmesa així com les porxades que tenen el fals sostre amb la mateixa subjecció que tenia el que es va desprendre.

 

“L’equip tècnic ha corroborat que la caiguda va ser provocada per un cúmul d’errors de base en la construcció i instal·lació del fals sostre situat just a sobre de l’escenari”, explica el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Carles Tinoco. El regidor especifica que el sostre caigut “s’havia instal·lat amb pocs punts d’ancoratge, amb cargols que no eren els adequats i fixacions de plàstic que eren insuficients”. L’empresa instal·ladora ha assumit les errades i el cost de la reparació de la part caiguda. També es fa càrrec de la substitució del fals sostre que es va instal·lar de la mateixa manera a les porxades.

 

Només va caure el fals sostre de la part situada immediatament a sobre de l’escenari perquè el seu sistema d’ancoratge era diferent del de la resta de la sala. El sostre caigut no s’agafava directament al formigó, sinó que les planxes se subjectaven mitjançant un sistema de peces metàl·liques cargolades al sostre real. Això mantenia una distància d’uns 30 centímetres entre el formigó i les plaques, mentre que a la resta de la sala les làmines del fals sostre estan subjectades directament al formigó i amb més punts d’ancoratge. “El sostre rebaixat a sobre de l’escenari millorava la sonoritat però, a banda del fet que no estava ben collat, en la reparació i substitució s’opta per subjectar-lo directament al formigó, perquè tot i perdre una mica de qualitat acústica és l’opció que ofereix més garanties de seguretat”, amplia Tinoco.

 

Després d’aquest succés, l’Ajuntament ha recordat a tots els centres d’ensenyament que qualsevol modificació que es vulgui fer a les instal·lacions ha de superar la supervisió dels serveis tècnics del consistori, així com la instal·lació de qualsevol element que es vulgui afegir.Imatges relacionades

  • Imatge de la visita al gimnàs de Can Cladelles

    Imatge de la visita al gimnàs de Can Cladelles