Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L’Ajuntament es declara contrari a la pujada de l’IBI imposada pel govern de l’Estat

31 de gener de 2012El Ple Municipal de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va aprovar ahir la disconformitat del consistori respecte a l’increment de l’Impost de Béns Immobles (IBI) aprovat de forma unilateral per part del govern de l’Estat el passat 21 de desembre del 2011. Ho va fer mitjançant el Reial Decret 20/2011 sobre Mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per corregir el dèficit públic.

 

A Palau-solità i Plegamans el decret fixa un increment de l’IBI del 6%, ja que és un dels municipis on es va fer la revisió cadastral entre els anys 2004 i 2006. El decret estableix una escala vincula els percentatges d’augment de l’IBI (del 0%, 4%, 6% i 10%) al període en què s’ha fet la revisió cadastral.

 

Des de l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona s’estan fent els càlculs corresponents per concretar quins propietaris hauran de fer front a aquesta pujada del 6%, ja que només afectarà als béns immobles que tinguin un valor cadastral superior al valor mitjà del conjunt de propietats del municipi. D’altra banda, els grups polítics presents al Ple Municipal estan a l’espera de les anàlisis jurídiques i d’intervenció per saber si l’Ajuntament té algun marge de maniobra per establir una disminució paral·lela de la taxa que influeixi en el preu final de l’IBI, i així compensar l’augment que estableix el decret de manera que els ciutadans no notin la pujada.

 

Moció

La declaració de disconformitat expressada pel ple va ser presentada per l’equip de govern d’acord amb les manifestacions fetes per la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, i recull les reivindicacions fetes per les associacions de veïns de Palau-solità i Plegamans.

 

Segons el regidor d’Economia i Hisenda, Joan Segrelles, “l’augment de l’IBI no soluciona la manca de finançament estructural dels ajuntaments”. Segrelles, a més va manifestar que el decret “erosiona l’autonomia municipal per modular aquest impost i és una mesura socialment discriminatòria que només afectarà a una part de la societat sense tenir en compte altres barems més enllà del valor cadastral de l’immoble”.

 

La moció, d’altra banda, critica que el decret afegeix un factor d’incertesa en les finances locals. Alhora, recorda que en cap cas garanteix les partides pressupostàries dels ajuntaments en l’exercici corrent. L’acord que estableix la disconformitat del consistori respecte aquesta pujada inclou traslladar aquesta oposició al Conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i al ministeri d’Hisenda i al d’Economia i Competitivitat. Per últim, l’Ajuntament es compromet a informar la ciutadania de Palau-solità i Plegamans sobre les repercussions fiscals concretes que els causarà el decret amb la major brevetat possible.Imatges relacionades

  • Escut municipal a la Sala de Plens

    Escut municipal a la Sala de Plens