Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

Alumnes de l’Escola Folch i Torres visiten la Comissaria de la Policia Local

1 de febrer de 2012Els alumnes del grup 4tB de l’Escola Folch i Torres han visitat aquest matí la Comissaria de laPolicia Localde Palau-solità i Plegamans. L’objectiu de la visita és que els nens i nenes coneguin l’equipament, les tasques que fa laPolicia Local, com s’organitza i els diversos equips amb què compta per fer les seves funcions.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha donat la benvinguda als nens i nenes a l’inici de la visita, junt amb l’Inspector en Cap, Xavier Virgili, el Sotsinspector Joan Gràcia, i el caporal Rafael Reina. Padrós considera que “la visita dels nens a la comissaria és una iniciativa molt positiva i molt pedagògica”. “S’ha de felicitar l’Escola Folch i Torres per la molt bona feina que fa, el seu dinamisme i les activitats que organitza per tal que els nens i les nenes coneguin el poble”, afegeix. L’Alcaldessa subratlla el valor que tenen les opinions i les demandes dels nens i nenes, “per la seva gran sinceritat”. “Moltes de les millores que s’han fet al municipi han sorgit de reclamacions directes que m’han fet els nens i nenes, en especial en temes que els afecten, com els jocs als parcs, les fonts per beure aigua...”, recorda Padrós.

 

Antònia Comas, directora de l’Escola Folch i Torres comenta que “la visita apropa la Policia Local i l’escola, de manera que els alumnes sàpiguen que la seva funció no és només repressiva, sinó que fan molts altres serveis per a la població”. Comas especifica que el centre organitza visites a diversos equipaments per a cada curs: “a Can Cortès, al Castell de Plegamans, a l’Ajuntament...”. “Totes agraden molt, però la comissaria, en ser nova i per altres qüestions, encara més”, destaca. En aquest sentit, l’Inspector en Cap, Xavier Virgili, explica que “la policia sempre té un magnetisme especial per als nens, per la uniformitat, els cotxes, les sirenes, les llums, les garjoles... sempre s’ho passen força bé”. Per a Virgili, la visita té molt de valor “perquè no vegin la policia com a quelcom estrany, sinó com un cos completament integrat en la vida del municipi”.

 

El caporal Rafael Reina ha estat l’encarregat de fer de guia per a la vintena d’alumnes. L’agent és força conegut pels nens i nenes del poble perquè és qui els fa les classes d’educació viària. Els ha explicat què fan i com s’organitzen les tasques diàries de la policia i els ha mostrat les instal·lacions i els equips que hi ha a la comissaria. Un dels indrets que més ha despertat la curiositat dels visitants ha estat la garjola, on han fet tota mena de preguntes: si els nens que fan delictes també hi poden anar a parar; quantes persones hi caben; què mengen mentre hi estan tancades; o per què no hi poden tenir una televisió o una consola de videojocs, entre moltes altres curiositats.Imatges relacionades

  • L'inspector Virgili, l'Alcaldessa Padrós i l'agent Reina, donen la benvinguda als alumnes

    L'inspector Virgili, l'Alcaldessa Padrós i l'agent Reina, donen la benvinguda als alumnes

  • Rafael Reina mostra els monitors de control

    Rafael Reina mostra els monitors de control